Terug naar ‘Pas bij de iPhone 16 zijn we écht van de notch af’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Pas bij de iPhone 16 zijn we écht van de notch af’

Door Laura Grootaarts21 april 2022 09:262 min. leestijd0

De eerste full-screen iPhone verschijnt pas in 2024. Apple-analist Ming-Chi Kuo schrijft dat er dan een toestel verschijnt met Face ID en de frontcamera volledig achter het scherm verwerkt.

concept iphone 16 zonder notch

iPhone 16 zonder notch

Volgens Kuo krijgt alleen de luxere iPhone 16 Pro een voorkant die één en al scherm is. Daarmee bedoelt hij een iPhone die geen uitsparing in het scherm heeft, maar ook geen ‘punch-hole design’ waarbij diverse onderdelen worden verwerkt in kleine gaatjes in het scherm.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Kuo deed eerder deze maand een soortgelijke voorspelling die hiermee in lijn is. Toen claimde hij dat Apple de plannen voor Touch ID (vingerafdrukscanner) achter het scherm heeft laten varen, en nu helemaal inzet op Face ID. Kuo staat niet alleen in zijn beweringen. Ook display-analist Ross Young beweert dat we in 2024 Face ID onder het scherm mogen verwachten. Young staat bekend als zeer betrouwbaar, tot nu toe kloppen eigenlijk al zijn voorspellingen.

Maar eerst nog de iPhone 14

Waarom laat Face ID onder het scherm nog zo lang op zich wachten? In een eerdere tweet zei Kuo dat dit tijdschema meer met marketing te maken had dan dat het een technische kwestie was. Daar komt hij nu op terug: in omstandigheden met slecht licht zijn er toch nog wat technische uitdagingen voor de camera.

Je zou kunnen zeggen dat er eerst nog een overgangsfase is, te beginnen bij de iPhone 14 die al dit jaar verschijnt. Bij de luxere Pro-modellen zal dan voor het eerst de notch (het hapje uit het scherm) achterwege blijven, maar echt helemaal weg is-ie dan nog niet. Want naar verwachting krijgt de iPhone 14 een punch-hole display met gaatjes bovenaan in het scherm.

Volgens CAD-tekeningen die recent gelekt zijn komen er straks twee gaatjes in het scherm: één rond en één pilvormig gaatje. Hierin worden de onderdelen voor Face ID en de selfiecamera verwerkt.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: Ming-Chi Kuo op Twitter

 

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar