Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Pas bij de iPhone 16 zijn we écht van de notch af’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
concept iphone 16 zonder notch


Lees verder na de advertentie

De eerste full-screen iPhone verschijnt pas in 2024. Apple-analist Ming-Chi Kuo schrijft dat er dan een toestel verschijnt met Face ID en de frontcamera volledig achter het scherm verwerkt.

iPhone 16 zonder notch

Volgens Kuo krijgt alleen de luxere iPhone 16 Pro een voorkant die één en al scherm is. Daarmee bedoelt hij een iPhone die geen uitsparing in het scherm heeft, maar ook geen ‘punch-hole design’ waarbij diverse onderdelen worden verwerkt in kleine gaatjes in het scherm.

Kuo deed eerder deze maand een soortgelijke voorspelling die hiermee in lijn is. Toen claimde hij dat Apple de plannen voor Touch ID (vingerafdrukscanner) achter het scherm heeft laten varen, en nu helemaal inzet op Face ID. Kuo staat niet alleen in zijn beweringen. Ook display-analist Ross Young beweert dat we in 2024 Face ID onder het scherm mogen verwachten. Young staat bekend als zeer betrouwbaar, tot nu toe kloppen eigenlijk al zijn voorspellingen.

Maar eerst nog de iPhone 14

Waarom laat Face ID onder het scherm nog zo lang op zich wachten? In een eerdere tweet zei Kuo dat dit tijdschema meer met marketing te maken had dan dat het een technische kwestie was. Daar komt hij nu op terug: in omstandigheden met slecht licht zijn er toch nog wat technische uitdagingen voor de camera.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Je zou kunnen zeggen dat er eerst nog een overgangsfase is, te beginnen bij de iPhone 14 die al dit jaar verschijnt. Bij de luxere Pro-modellen zal dan voor het eerst de notch (het hapje uit het scherm) achterwege blijven, maar echt helemaal weg is-ie dan nog niet. Want naar verwachting krijgt de iPhone 14 een punch-hole display met gaatjes bovenaan in het scherm.

Volgens CAD-tekeningen die recent gelekt zijn komen er straks twee gaatjes in het scherm: één rond en één pilvormig gaatje. Hierin worden de onderdelen voor Face ID en de selfiecamera verwerkt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Ming-Chi Kuo op Twitter