Terug naar ‘iPhone 15 Ultra wordt peperduur: dit is de verwachte prijs’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 15 Ultra wordt peperduur: dit is de verwachte prijs’

Door Koen van Ekeren12 december 2022 14:462 min. leestijd9

Naar verluidt komt Apple volgend jaar met een spectaculair verbeterde iPhone 15 Ultra. Maar voor wie al niet kan wachten om het paradepaardje van 2023 in handen te krijgen, is er slecht nieuws: de iPhone 15 Pro Ultra zou weleens honderden euro’s duurder kunnen zijn dan zijn voorganger.

iPhone 15 Ultra gerucht prijs

iPhone 15 Ultra: de verwachte prijs

Via de website Howtoisolve slingerde LeaksApplePro nieuwe iPhone 15 Pro-geruchten de wereld in. De Apple-leaker staat niet bekend als de betrouwbaarste, dus neem zijn uitspraken met een scheut zout.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Vorige maand vertelde LeaksApplePro al dat de iPhone 15 Ultra ‘aanzienlijk meer kost om te produceren’ dan de iPhone 14 Pro Max. Nu zegt de leaker de prijsverhoging te weten: de iPhone 15 Ultra zou in de Verenigde Staten een startprijs krijgen van 1299 dollar. Dat is 200 dollar meer dan de iPhone 14 Pro Max en een grotere prijsverhoging voor een iPhone is er (in de VS) nog nooit geweest.

Honderden euro’s duurder

Het is slecht nieuws, want in veel landen – waaronder Nederland en België – shockeerde Apple dit jaar al met fikse prijsverhogingen voor de iPhone. De iPhone 14 Pro (€ 1329) werd 170 euro duurder dan zijn voorganger en bij de iPhone 14 Pro (€1479) Max steeg de prijs met 220 euro.

De gepeperde prijzen waren onder meer het gevolg van de dollarkoers en de inflatie. In de Verenigde Staten steeg de prijs van de iPhone niet. Bij de iPhone 15 Ultra moeten ook de Amerikanen eraan geloven, denkt de leaker. ‘Het wordt een duurdere iPhone. Zelfs in de Verenigde Staten’, verklaart LeaksApplePro.

iPhone 15 Ultra

Dat Apple de prijs in Europa opnieuw met honderden euro’s opdrijft, lijkt ons sterk. Toch is een prijsverhoging niet onwaarschijnlijk – al is het maar omdat de iPhone 15 Ultra naar verluidt gemaakt is van titanium. Dit is een duurder materiaal dan het roestvrij staal dat de Pro-iPhones nu gebruiken.

Bovendien wordt de iPhone 15 Ultra geleverd met minimaal 256 GB opslagcapaciteit, stelt LeaksApplePro. Nu krijg je standaard 128 GB bij het goedkoopste model. Andere verwachte verbeteringen van de iPhone 15 Ultra zijn de usb-c-aansluiting (met aanzienlijk hoge overdrachtsnelheden) en een periscooplens.

Meer weten over iPhone 15 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

9
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jeffrey
Lezer
Jeffrey

Van die prijzen koop je een fatsoenlijke laptop of desktop voor thuis

Ramon
Lezer
Ramon

Die past alleen niet in je broekzak.

Jermain
Lezer
Jermain

Wel in je rugzak

Sannie
Lezer
Sannie

Dan ga je toch bellen met een laptop.

Nombre
Lezer
Nombre

Bruh wrm vr een iphone de mensen die dit kopen zijn rijk of locco

Netty
Lezer
Netty

We horen geruchten van onbetrouwbare bron. Het zou wel eens kunnen… wordt dit nu een categorie roddels?

Andries
Lezer
Andries

Ik ben al vanaf 1991 een Apple addict, maar de laatste 10 jaar verzandt Apple in een poel van hoofdzakelijk updates en upgrades met steeds forsere prijzen. Echt innovatief en verrassend zijn ze al lang niet meer, wel arroganter is mijn idee (“ze kopen toch wel”). Ja ik mis het branie gedrag met revolutionaire producten heel erg sinds Jobs niet meer leeft en Ivy elders werkt. So no iPhone for me.

Frank
Lezer
Frank

Hahaha, hilarisch. Ik kan hier geen bijlage invoegen. Maar de ultra krijgt de Sony 1 inch camera sensor….wetende dat deze Sony sensor momenteel al gebruikt wordt in de Xiaomi 12s ultra…de iPhone ultra krijgt dus een camera sensor die al in een bijna 1 jaar oude telefoon zit en die wss bijna de helft van de prijs kost. Shame on you Apple ! Way to overpriced!

Alexz
Lezer
Alexz

Waarom zo dure telefoon als je voor dat geld ook een tablet laptop kunt kopen
En die camera is van iphone is niet nieuwer Xiaomi 12 s ultra heeft dus ook die camera
Dus ze lopen achter en nee zo dure iphone hoef ik niet geef mij maar Xiaomi