Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iPhone 15 Ultra

‘iPhone 15 Ultra wordt peperduur: dit is de verwachte prijs’

Auteur: Koen van Ekeren
9 reacties
iPhone 15 Ultra gerucht prijs


Lees verder na de advertentie

Naar verluidt komt Apple volgend jaar met een spectaculair verbeterde iPhone 15 Ultra. Maar voor wie al niet kan wachten om het paradepaardje van 2023 in handen te krijgen, is er slecht nieuws: de iPhone 15 Pro Ultra zou weleens honderden euro’s duurder kunnen zijn dan zijn voorganger.

iPhone 15 Ultra: de verwachte prijs

Via de website Howtoisolve slingerde LeaksApplePro nieuwe iPhone 15 Pro-geruchten de wereld in. De Apple-leaker staat niet bekend als de betrouwbaarste, dus neem zijn uitspraken met een scheut zout.

Vorige maand vertelde LeaksApplePro al dat de iPhone 15 Ultra ‘aanzienlijk meer kost om te produceren’ dan de iPhone 14 Pro Max. Nu zegt de leaker de prijsverhoging te weten: de iPhone 15 Ultra zou in de Verenigde Staten een startprijs krijgen van 1299 dollar. Dat is 200 dollar meer dan de iPhone 14 Pro Max en een grotere prijsverhoging voor een iPhone is er (in de VS) nog nooit geweest.

Honderden euro’s duurder

Het is slecht nieuws, want in veel landen – waaronder Nederland en België – shockeerde Apple dit jaar al met fikse prijsverhogingen voor de iPhone. De iPhone 14 Pro (€ 1329) werd 170 euro duurder dan zijn voorganger en bij de iPhone 14 Pro (€1479) Max steeg de prijs met 220 euro.


kooptip

De gepeperde prijzen waren onder meer het gevolg van de dollarkoers en de inflatie. In de Verenigde Staten steeg de prijs van de iPhone niet. Bij de iPhone 15 Ultra moeten ook de Amerikanen eraan geloven, denkt de leaker. ‘Het wordt een duurdere iPhone. Zelfs in de Verenigde Staten’, verklaart LeaksApplePro.

iPhone 15 Ultra

Dat Apple de prijs in Europa opnieuw met honderden euro’s opdrijft, lijkt ons sterk. Toch is een prijsverhoging niet onwaarschijnlijk – al is het maar omdat de iPhone 15 Ultra naar verluidt gemaakt is van titanium. Dit is een duurder materiaal dan het roestvrij staal dat de Pro-iPhones nu gebruiken.

Bovendien wordt de iPhone 15 Ultra geleverd met minimaal 256 GB opslagcapaciteit, stelt LeaksApplePro. Nu krijg je standaard 128 GB bij het goedkoopste model. Andere verwachte verbeteringen van de iPhone 15 Ultra zijn de usb-c-aansluiting (met aanzienlijk hoge overdrachtsnelheden) en een periscooplens.