Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 15 event: zo kun je kijken en dit mag je verwachten

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Event 2020 liveblog


Lees verder na de advertentie

Het is bijna zover: op dinsdagavond doet Apple tijdens het ‘Wonderlust’-event meerdere productlanceringen, waaronder de nieuwe iPhone 15. Wat mag je verwachten van dit evenement? En hoe kijk je live mee naar de onthullingen?

Waar kan ik het iPhone 15-event live kijken?

Het jaarlijkse iPhone-event start dinsdag 12 september om 19:00 uur, Nederlandse tijd. Op de pagina Apple event kijken vind je een YouTube-livestream van het event. Je kunt daar alvast op ‘Melding sturen’ klikken om een melding te ontvangen als de keynote begint.

Er zijn ook andere manieren om naar het Apple-event te kijken dan YouTube. Dat kan bijvoorbeeld via de TV-app van Apple. In de tab ‘Kijk nu’ tik je morgen op ‘Apple Events’. De livestream dinsdagavond is ook beschikbaar via de website van Apple, op de Apple Event-pagina.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 15 en andere producten van Apple? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Welke onthullingen worden verwacht?

Over wat Apple zal presenteren, heeft het bedrijf niets losgelaten. Maar dankzij bronnen van goed geïnformeerde Apple-insiders weten we welke producten het bedrijf vermoedelijk presenteert – en zelfs wat de vernieuwingen ervan zijn.

We verwachten dat Apple 5 belangrijke aankondigen doet. We noemen ze hieronder.

1. iPhone 15 Pro (Max)

iPhone 15 Pro Blauw

De sterren van de show worden de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Beide toestellen krijgen naar verluidt een nieuw design met dunnere schermranden en afgeronde zijkanten. Ook maakt Lightning plaats voor usb-c. Dit zou sneller opladen en hogere overdrachtssnelheden mogelijk maken.

Leuk is ook de nieuwe actieknop waarover de Pro-modellen beschikken. Het is een knop die je kunt aanraken om verschillende taken uit te voeren, zonder dat je de iPhone hoeft te ontgrendelen of naar een bepaalde app hoeft te gaan. Je bepaalt zelf wat de functie van de knop is, zoals de zaklamp aan- en uitzetten.

Anders dan voorgaande jaren is de Max-versie niet alleen groter, maar ook beter. Hij krijgt namelijk een camera met een periscooplens, die betere zoommogelijkheden biedt. Ook zou het toestel een verbeterde nachtmodus en portretmodus hebben.

2. iPhone 15 (Plus)

iPhone 14 en iPhone 14 plus

Apple presenteert ook twee goedkopere iPhones: de iPhone 15 en iPhone 15 Plus. In tegenstelling tot de voorgangers zijn de toestellen behoorlijk vernieuwend. Ze krijgen bijvoorbeeld twee functies die nu nog exclusief voor de Pro-iPhones zijn.

Nieuw is bijvoorbeeld het Dynamic Island, het ‘eiland’ waarin onder meer de selfiecamera en Face ID-elementen verwerkt zijn. Die kan ook allerlei content weergeven, zoals de timer of mediaspeler. Ook brengt Apple de 48-megapixelcamera naar de iPhone 15 (Plus).

Een usb-c-aansluiting komt er ook, waardoor opladen sneller gaat. Ook heeft de iPhone 15 (Plus) een grotere batterij en een zuinigere chip, dus de batterijduur gaat er naar verwachting flink op vooruit. Nieuwe kleuren zijn er ook: waarschijnlijk donkerroze en lichtblauw.

3. Apple Watch Series 9

Apple Watch Series 9 kleur

Apple kondigt ook een nieuwe Apple Watch Series 9 aan, die helaas niet zo spannend zal zijn. Hij heeft vermoedelijk hetzelfde ontwerp als de voorgaande modellen, met een ronde behuizing en een afgebogen scherm.

Wel is er een nieuwere S9-chip, die liefst 40 procent sneller is dan de vorige generatie. De Apple Watch voelt echter al snel en soepel aan, dus het is de vraag of dat een reden is om te upgraden. Ook zo zou de batterijduur iets verbeterd worden.

4. Apple Watch Ultra 2

Rvw_ultra_144

Vorig jaar werd de Apple Watch Ultra gelanceerd, een luxe versie van de Apple Watch. Die krijgt een update, maar die is net zo bescheiden als bij de Series 9. Aan het ontwerp van de Apple Watch Ultra 2 verandert er niets en nieuwe sensoren worden ook niet verwacht.

Het belangrijkste is de S9-chip, waardoor de Ultra een stuk sneller en efficiënter wordt. Ook komt er een nieuwe kleuroptie. Niet langer zit je vast aan de standaard titaniumkleur, maar komt er ook donker titanium bij. Verder ondersteunt de nieuwe Ultra ‘SOS noodmelding via satelliet’, waarmee je hulpdiensten inschakelt als je geen mobiel bereik hebt.

5. AirPods Pro met usb-c

AirPods Pro 2

Ook de AirPods maken de sprong naar usb-c. De AirPods Pro zijn vermoedelijk de eerste, en dit kondigt Apple vermoedelijk ook aan tijdens het iPhone 15-event.

Het lijkt erop dat er verder geen nieuwe functies zijn. Behalve de aansluiting zijn ze dus gelijk aan de AirPods Pro 2, die in september 2022 werden uitgebracht. Ze hebben onder andere ruisonderdrukking, ruimtelijke audio en een kortere steel.

De prijs is nog niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met de prijs van de AirPods Pro 2 (€ 279).