Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Is dit de iPhone 15? Video toont recorddunne schermranden

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 15 pro max schermanden


Lees verder na de advertentie

Veel mensen kijken uit naar de komst van de iPhone 15. Het duurt nog even, maar op YouTube is nu wel al een video te vinden die een realistische mock-up van de iPhone 15 Pro Max laat zien. In slechts enkele dagen heeft de video al anderhalf miljoen views verzameld – en één vernieuwing valt iedereen op: de iPhone 15-schermranden zijn dunner dan je voor mogelijk houdt.

iPhone 15: schermranden dunner dan ooit

Randen iPhone 15


kooptip

Het YouTube-kanaal Unbox Therapy heeft op basis van gelekte tekeningen een replica laten maken van de iPhone 15 Pro Max, ook wel iPhone 15 Ultra genoemd. Die ziet er tot in detail uit als een echte iPhone, maar werkt natuurlijk niet. In de video wordt dit iPhone-model vergeleken met zijn directe voorganger, de iPhone 14 Pro Max. En dan valt meteen op hoe dun de randen rondom het display zijn.

De randen rondom het scherm lijken maar half zo dik als die van de 14 Pro Max, en dat komt overeen met eerdere geruchten over de recordbrekende schermranden. De iPhone 15 Pro Max krijgt randen van slechts 1,55 mm. De Xiaomi 13 heeft momenteel het record met randen van 1,81 mm. Ter vergelijking: de rand van de iPhone 14 Pro meet 2,17 mm, die van de Samsung Galaxy Ultra S23 1,95 mm.

Overige vernieuwingen voor Apple’s nieuwste iPhone

In de video valt verder vooral op hoe gigantisch veel de iPhone 15 Pro Max op zijn voorganger lijkt. Toch zijn er wat meer veranderingen die in het oog springen. Zo zijn de randen van het toestel iets meer afgerond voor een betere grip, en oogt de behuizing wat matter. Bovendien maakt de Lightning-poort plaats voor het meer universele usb-c, een verandering die door de EU is opgelegd.

kooptip

Op één punt is de mock-up al een tikkeltje achterhaald, zo geeft ook de maker van de video toe. Lange tijd werd gedacht dat de volumeknoppen plaats zouden maken voor één lange solid state-button. Zo’n knop beweegt eigenlijk niet als je hem indrukt, maar simuleert door trillingen wel dat gevoel. Maar eerder werd al duidelijk dat de iPhone 15 toch traditionele knoppen krijgt. Solid state is overigens niet helemaal van de baan, het zou zomaar alsnog kunnen opduiken bij de iPhone 16.

De iPhone 15-serie wordt naar verwachting aangekondigd in september. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom dit toekomstige iPhone-model, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!