Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 15 Pro moet deze unieke feature mogelijk toch missen

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 15 Pro knoppen


Lees verder na de advertentie

Het zou één van de speerpunten van de nieuwe iPhone 15 Pro zijn: de zogeheten solid state knoppen. Een betrouwbare Apple-insider meldt nu dat deze iPhone-feature er toch niet komt. Maar waarom, en wat verandert er wél aan de iPhone 15 Pro?

Toch geen solide state-knoppen

Volgens meerdere bronnen zou er iets veranderen aan de iPhone 15 knoppen. De mechanische knoppen voor het regelen van de volume en de Stille modus zouden vervangen worden door solide state-knoppen.

Solid state-knoppen zijn knoppen die niet fysiek bewegen, maar die een trilling geven om het gevoel van het indrukken van een knop te simuleren. Verwacht werd dat Apple wat speciale functies aan de nieuwe knoppen zou toevoegen. Neem het aanpassen van het volume met veegbewegingen – net als bij de AirPods Pro 2.

Het gerucht werd in oktober onder meer verspreid door de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo, maar nu laat diezelfde analist weten dat de feature er toch niet komt. De nieuwe iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max zullen niet langer solide state-knoppen hebben vanwege ‘onopgeloste technische problemen vóór massaproductie’, laat hij weten in een bericht op Medium.

Traditionele knoppen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De twee iPhone 15 Pro-modellen zullen beschikken over ‘het traditionele fysieke knopontwerp’, schrijft Kuo. Waarschijnlijk hebben de toestellen dus ‘gewoon’ twee fysieke volumeknoppen, met daarboven de vertrouwde schuif voor het regelen van de Stille modus. De iPhone 15 release date komt volgens Kuo niet in de problemen: er is nog tijd om het ontwerp aan te passen, aangezien het apparaat zich nog in een vroege productontwikkelingsfase bevindt.

Ook analisten Jeff Pu en Shelly Chou melden dat de inventieve volumeknoppen er toch niet komen. Net als Kuo baseren zij zich op bronnen binnen de toeleveringsketen van Apple. De analisten geloven dat het solide state-ontwerp is uitgesteld tot de iPhone 16-serie in 2024.

Nieuwe iPhone 15 features

Toch ziet het ernaar uit dat de iPhone 15 Pro (Max) een spectaculaire upgrade wordt. Het nieuwe paradepaardje zou bijvoorbeeld beschikken over een periscoopcamera, waarmee de iPhone veel beter kan inzoomen. Ook krijgt het vlaggenschip van Apple voor het eerst een usb-c-aansluiting. In een artikel lees je over alle verwachte iPhone 15 features.

Wil je op de hoogte blijven van de geruchten over de nieuwe iPhone 15? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!