Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 15 Pro krijgt recordbrekende feature: nog nooit zulke dunne schermranden

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 Pro (Max) heeft naar alle waarschijnlijkheid dunnere schermranden. Volgens een Apple-leaker breekt het nieuwe vlaggenschip daarmee een record. Geen enkele andere smartphone wordt omgeven door schermranden die zo dun zijn zoals straks bij de iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 Pro Max: dunste schermranden

Dankzij informatie van Apple-insiders weten we al een tijdje dat Apple dit jaar sleutelt aan het iPhone 15 design. Zowel de iPhone 15 Pro als iPhone 15 Pro Max heeft naar verwachting dunnere schermranden, die wat meer afbuigen.

Volgens de betrouwbare Apple-leaker ‘Ice Universe’ zijn de randen bij de 6,7-inch iPhone 15 Pro Max het smalst. In een tweet meldt hij dat het toestel ‘het record zal breken’ dat nu nog in handen is van de Xiaomi 13. Daar hebben de randen aan de zijkanten en bovenkant een dikte van 1,61 millimeter. Bij de ‘kin’ is de rand iets dikker: 1,81 millimeter.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Xiaomi 13 randen

Dat is al erg dun, maar bij de nieuwe iPhone 15 Pro Max zijn de randen volgens Ice Universe nog minder zichtbaar: 1,55 millimeter. Dat is aanzienlijk minder dan bij zijn voorganger, want de randen van de iPhone 14 Pro (Max) hebben een dikte van 2,17 millimeter. Bij de nieuwe Samsung Galaxy Ultra S23 is dat 1,95 millimeter.

Volgens eerdere geruchten hebben alle vier iPhone 15-modellen licht gebogen randen, vergelijkbaar met de iPhone 11-serie. Bij de goedkopere iPhone 15 (Plus) zullen de randen echter niet afwijken van de iPhone 14 en iPhone 14 Plus. We verwachten dat de schermranden van de 6,1-inch iPhone 15 Pro even dun zijn als bij zijn grotere Max-broer, maar daarover laat Ice Universe niets los.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone 15-geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Release in september

Hoe de iPhone 15-serie eruitziet, weten we in september zeker. In die maand organiseert Apple traditioneel een Apple-event, waarin de nieuwe iPhone-modellen worden gepresenteerd. Wil je meer weten over de laatste iPhone 15-geruchten? Bekijk ons dossier: