Terug naar Eerste iPhone 15 render gelekt: flinterdunne schermranden, usb-c en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Eerste iPhone 15 render gelekt: flinterdunne schermranden, usb-c en meer

Door Ward Edema17 februari 2023 09:112 min. leestijd3

Het is zover: de eerste iPhone 15 render is gelekt! Hierdoor weten we hoe het nieuwe model eruit gaat zien, en zijn er zelfs een paar nieuwe functies bevestigd.

iPhone 15 render

iPhone 15 render

Het is ieder jaar weer raak: Apple stuurt alvast een 3d-model van de aankomende iPhone naar een hoesjesfabrikant, en binnen de kortste keren ligt dit model op straat. Dit jaar is de eer aan Ian Zelbo, de whizzkid die prachtige renders maakt van nieuwe Apple-producten, om het eerste 3d-model van de iPhone 15 Pro te lekken.

iPhone 15 design

Er valt een paar dingen op aan de iPhone 15 render. Zo stapt Apple af van het volledig vlakke design van de afgelopen jaren, en lopen de randen nu ronder af. Ook zijn de schermranden véél dunner, waardoor de iPhone zelf iets kleiner is dan zijn voorganger. Daarnaast is het camera-eiland wéér veel dikker – dit zou een hint kunnen zijn naar sterk verbeterde lenzen.

Nieuwe functies iPhone 15

Ook komen er wat nieuwe functies naar voren in de iPhone 15 render. Zo is te zien aan de uitsnede aan de onderzijde dat de Lightning-poort éindelijk plaats heeft gemaakt voor usb-c. Ook is het ontwerp van de knoppen heel anders dan nu – dat klinkt niet zo spannend, maar het zou wijzen op de vernieuwde solid state-knoppen waar al eerder geruchten over waren.

iPhone 15 usb-c

Deze nieuwe knoppen bewegen niet meer fysiek. In plaats daarvan trilt de Taptic Engine in de iPhone een beetje om het gevoel te geven van een ouderwetse knop. Het voordeel hiervan is dat de knoppen volledig waterdicht zijn, waardoor de iPhone 15 een nog grotere kans heeft om een duik te overleven.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nog even geduld

Hoewel we nu dus al een goed beeld hebben van hoe de iPhone 15 eruit gaat zien, moeten we nog even geduld hebben voordat we hem ook werkelijk in handen hebben. Naar verwachting wordt hij namelijk pas – zoals gebruikelijk – in september aangekondigd.

iPhone 14 knoppen

Het kan overigens nog zijn dat Apple ons probeert te foppen: het zou niet de eerste keer zijn dat Apple neppe 3d-modellen naar bedrijven stuurt, om zo lekken op te sporen als er eentje naar buiten komt. Het iPhone 15 design kan dus nog anders uitpakken – en via onze nieuwsbrief ben je de eerste die het leest als het zo is:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Henk van Ingrid
Lezer
Henk van Ingrid

Baanbrekend design weer…. Op naar nummer 16, 17 en 18…
Tegen die tijd ligt de instap op € 2.000,-

Rudy
Lezer
Rudy

Zo hard gaat de geld ontwaarding.

Andries
Lezer
Andries

Zoek de (ieniemienie?) verschillen zou ik willen zeggen. Qua prijs zal dat straks geen probleem zijn Apple kennende.