Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 15 Pro krijgt speciale iOS 17-functie voor video’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 15 gebogen randen


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPhone 15 Pro (Max) wordt meer ‘Pro’ dan een iPhone ooit is geweest. Volgens een nieuw gerucht krijgt het paradepaardje van Apple een supersnelle Thunderbolt 3-aansluiting, evenals een speciale iOS 17-functie.

Thunderbolt 3

Apple heeft het nog niet officieel aangekondigd, maar alles wijst erop dat de nieuwe iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max een usb-c-aansluiting krijgen. Een van de grote voordelen van usb-c zijn de razendsnelle datasnelheden voor het overzetten van grote foto- en videobestanden. Hoe snel het precies zal zijn, verklapt Apple-leaker @analist941.

‘De poort op de Pro’s zal Thunderbolt 3 zijn’, schrijft de anonieme leaker op Twitter, die vorig jaar voor de lancering al nauwkeurige informatie deelde over de iPhone 14 Pro. Eerder was het nog de vraag of Apple zou kiezen voor USB 3.2 of Thunderbolt 3.

Lightning-aansluiting iPhone


kooptip

Thunderbolt 3 is de snelste versie, waarbij overdrachtssnelheden mogelijk zijn tot 40 Gigabyte per seconde (Gbps). Ter vergelijking: nu is de snelheid van gegevensoverdracht bij alle iPhones nog beperkt tot 0,48 Gbps. Dit is 480 megabyte per seconde.

iPhone 15 Pro: exclusieve iOS 17-functie

De leaker suggereert dat de Thunderbolt 3-feature voornamelijk bedoeld is vanwege een nieuwe functie voor video-professionals. ‘Het krijgt een nieuwe cinematografische functie die tijdens het opnemen live 4K Thunderbolt-uitvoer naar monitoren mogelijk maakt’, schrijft analist941. Hierbij heb je op je iPhone de Camera-app geopend met alle cameraregelaars. Op de monitor zijn live de 4K-camerabeelden te zien, maar dan zonder die bedieningselementen.

Zoals analist941 dat zelf ook aangeeft: de iOS 17-functie is behoorlijk niche. Slechts weinig mensen zullen de iPhone gebruiken voor professionele video-producties. Maar dat de iPhone meer en meer uitgroeit tot een krachtig instrument voor professionele filmmakers, is gewoon cool.

Er zijn meer geruchten geweest over de iPhone 15 Pro. Hij krijgt naar verluidt een periscopische zoomcamera, een titanium chassis en meer. Je leest erover in ons iPhone 15 Pro-dossier:

Lees ook: iPhone 15 (Pro) camera: de 5 verwachte verbeteringen