Terug naar ‘iPhone 15 Pro krijgt speciale iOS 17-functie voor video’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 15 Pro krijgt speciale iOS 17-functie voor video’

Door Koen van Ekeren1 mei 2023 10:472 min. leestijd0

De nieuwe iPhone 15 Pro (Max) wordt meer ‘Pro’ dan een iPhone ooit is geweest. Volgens een nieuw gerucht krijgt het paradepaardje van Apple een supersnelle Thunderbolt 3-aansluiting, evenals een speciale iOS 17-functie.

iPhone 15 gebogen randen

Thunderbolt 3

Apple heeft het nog niet officieel aangekondigd, maar alles wijst erop dat de nieuwe iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max een usb-c-aansluiting krijgen. Een van de grote voordelen van usb-c zijn de razendsnelle datasnelheden voor het overzetten van grote foto- en videobestanden. Hoe snel het precies zal zijn, verklapt Apple-leaker @analist941.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

‘De poort op de Pro’s zal Thunderbolt 3 zijn’, schrijft de anonieme leaker op Twitter, die vorig jaar voor de lancering al nauwkeurige informatie deelde over de iPhone 14 Pro. Eerder was het nog de vraag of Apple zou kiezen voor USB 3.2 of Thunderbolt 3.

Lightning-aansluiting iPhone

Thunderbolt 3 is de snelste versie, waarbij overdrachtssnelheden mogelijk zijn tot 40 Gigabyte per seconde (Gbps). Ter vergelijking: nu is de snelheid van gegevensoverdracht bij alle iPhones nog beperkt tot 0,48 Gbps. Dit is 480 megabyte per seconde.

iPhone 15 Pro: exclusieve iOS 17-functie

De leaker suggereert dat de Thunderbolt 3-feature voornamelijk bedoeld is vanwege een nieuwe functie voor video-professionals. ‘Het krijgt een nieuwe cinematografische functie die tijdens het opnemen live 4K Thunderbolt-uitvoer naar monitoren mogelijk maakt’, schrijft analist941. Hierbij heb je op je iPhone de Camera-app geopend met alle cameraregelaars. Op de monitor zijn live de 4K-camerabeelden te zien, maar dan zonder die bedieningselementen.

Zoals analist941 dat zelf ook aangeeft: de iOS 17-functie is behoorlijk niche. Slechts weinig mensen zullen de iPhone gebruiken voor professionele video-producties. Maar dat de iPhone meer en meer uitgroeit tot een krachtig instrument voor professionele filmmakers, is gewoon cool.

Er zijn meer geruchten geweest over de iPhone 15 Pro. Hij krijgt naar verluidt een periscopische zoomcamera, een titanium chassis en meer. Je leest erover in ons iPhone 15 Pro-dossier:

Meer weten over iPhone 15 Pro?
Bekijk dit dossier

Lees ook: iPhone 15 (Pro) camera: de 5 verwachte verbeteringen

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar