Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘iPhone 15 Pro krijgt deze camera-upgrade toch níét’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 14 Pro camera


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 Pro lijkt nog ver weg, maar er komen nu al meer details naar buiten over de camera van het nieuwe model. Dit moet je weten.

48-megapixel camera

Eén van de grootste verbeteringen van de iPhone 14 Pro is de gloednieuwe 48-megapixel camera. Deze combineert pixels in groepjes van vier, om zo een 12-megapixel foto te maken. Hierdoor vangt elke gecombineerde pixel veel meer licht dan de kleinere pixels van vorige modellen, wat zorgt voor betere foto’s.

Ook heeft deze camera een ProRAW-modus. Hiermee maak je foto’s in de volledige 48-megapixel resolutie, met waanzinnig veel detail. Daar zijn we maar al te lovend over – zo is te lezen in onze iPhone 14 Pro review. Er gingen geruchten dat de camera in de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max nóg een stuk beter zou worden, maar nu lijkt dat toch tegen te gaan vallen.

iPhone 15 Pro camera


kooptip

De camera van de iPhone 15 Pro zou een zogenaamde ‘8P-lens’ krijgen: dat is een lens met 8 lenselementen, voor een nog scherper beeld met nog minder vervormingen. Deze upgrade kwam volgens geruchten naar de 48-megapixel camera, die nu nog 7 lenselementen heeft, maar nu geeft Apple-analist Ming-chi Kuo aan dat dit toch níét het geval is.

Toch is er ook nog goed nieuws voor de iPhone 15 Pro camera. Hij krijgt volgens Kuo namelijk wél de periscoopcamera waar al meer dan een jaar geruchten over rondgaan. Hiermee krijg je véél betere zoomfoto’s, omdat de iPhone daarmee de sprong maakt van 3x-zoomfoto’s naar misschien wel 10x-zoombeelden. Zo kun je ook op grotere afstand heel veel detail vastleggen.

Meer iPhone 15 nieuws?

De komst van de iPhone 15 Pro is nog ver weg: we verwachten hem pas in september 2023. Toch krijgen we al heel wat details binnen. Zo weten we dat de aan/uit-knoppen en volumeknoppen drukgevoelig worden/, en dat er voor het eerst een Ultra-model komt. Wil je ook in de toekomst op de hoogte blijven van het laatste iPhone 15-nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac