Terug naar iPhone 15 krijgt saaiste kleuren ooit (en zo ziet dat eruit)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 15 krijgt saaiste kleuren ooit (en zo ziet dat eruit)

Door Annemiek Lourensen31 augustus 2023 09:503 min. leestijd1

Gelekte iPhone 15 dummy-modellen laten zien welke kleuren Apple’s volgende smartphone krijgt. En daar worden we niet bepaald vrolijk van …

iPhone 15 dummy's

iPhone 15 dummy

iPhone-dummy’s zijn doorgaans alleen bestemd voor fabrikanten van accessoires. Denk hierbij aan hoesjesmakers, die dankzij deze neppe smartphones ruim van te voren aan het werk kunnen. Maar eens in de zoveel tijd belanden ze in de handen van een Apple-leaker, en krijgt de rest van de wereld ook al een eerste indruk.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Nu is het ook weer zover, want vannacht heeft Apple-leaker Sonny Dickson wat foto’s van een aantal iPhone 15 dummy-modellen geplaatst. De toestellen zien er precies uit zoals we hadden verwacht, met een usb-c-aansluiting, minder scherpe randen en een behuizing van titanium. Alleen de kleuren zien er anders uit. En dat is behoorlijk teleurstellend.

iPhone 15 kleuren

iPhone 15 kleuren

Er gaan al maanden geruchten over de kleuren van de iPhone 15 (Plus). Sinds februari werd er al gesproken van felroze (‘telemagenta’) en felblauw (‘picton blue’), en later werd ook lichtgroen genoemd. Een week geleden werden zelfs oranje en geel nog aan dit lijstje toegevoegd. Lekker kleurrijk dus, precies zoals we de laatste jaren gewend zijn.

De dummy’s schetsen echter een totaal ander beeld. In de foto’s zien we vijf kleuren: zwart, roze, geel, blauw en groen. Nou klinken die laatste vier in theorie alsnog vrolijk, en ze komen ook overeen met het kleurenpalet dat de afgelopen maanden werd genoemd. Maar ook weer niet, want het zijn niet de felle, zomerse tintjes die we hadden verwacht. In plaats daarvan zien de iPhone 15 kleuren er heel dof uit. Bij de groene en blauwe iPhones zie je überhaupt amper dat ze een kleur hebben.

iPhone 15 Pro kleuren

iPhone 15 Pro dummy's

De iPhone 15 Pro (Max) kleuren zijn al helemaal dramatisch. Je hebt hier de keuze tussen zilver, grijs, zwart en blauw – de gouden iPhone van de laatste jaren is met pensioen. Maar deze kleuren zijn zo dof, dat je opties meer neerkomen op blauw-grijs, donkergrijs, lichtgrijs en grijs. Zucht.

De kleuren van Apple’s luxe smartphones zijn altijd wat toegankelijker dan de rest, maar dit jaar gaat Apple wel heel ver. De iPhone 14 Pro (Max) werd vorig jaar tenminste nog uitgebracht in lichtblauw, paars en goud. En eerder dit jaar ging er zelfs een gerucht over een donker- of bordeauxrode iPhone 15 Pro. Daar blijkt dus niets van waar te zien. Of Apple heeft deze kleur geschrapt, want door het nieuwe materiaal van de iPhone is het naar verluidt lastiger om er een fel kleurtje op te plakken.

Apple-event iPhone 15

De iPhone 15 wordt volgende maand al aangekondigd, op dinsdag 12 september. Dan houdt Apple weer een uitgebreid Apple-event. Naast de iPhone 15 denken we hier nog veel meer onthullingen te zien, waaronder nieuwe AirPods. Wat Apple nog meer in petto heeft? Het blijft een geheim, maar wij hebben onze verwachtingen voor het september event alvast op een rij gezet.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom het Apple-event? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief. Op de avond van het event ontvang je dan een overzicht van alle aankondigingen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rick
Lezer
Rick

Saai past bij het karakter van apple