Terug naar ‘Apple onthult AirPods met usb-c tijdens volgende Apple-event’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple onthult AirPods met usb-c tijdens volgende Apple-event’

Door Annemiek Lourensen30 augustus 2023 09:413 min. leestijd0

Het volgende Apple-event komt eraan! Daar wordt sowieso de nieuwe iPhone onthuld, maar we verwachten dat Apple nog meer verrassingen in petto heeft. Zo gaat er een gerucht dat 2023 hét jaar wordt van AirPods met usb-c.

AirPods usb-c 2023

AirPods 2023 met usb-c

Koop je een nieuw setje AirPods, dan krijg je daar standaard een doosje bij. Niet alleen om de oortjes in op te bergen, maar ook om ze op te laden. Aan de onderkant zit namelijk een aansluiting voor een Lightning-kabel: stop de oortjes in het doosje, steek een oplader in de aansluiting en binnen een paar minuten kun je de oortjes weer gebruiken. Zelfs het doosje beschikt over een accu. Dus stop je de AirPods na gebruik weer weg, dan laadt het doosje ze weer verder op.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Die Lightning-aansluiting wordt volgende maand echter vervangen door usb-c-, aldus Apple-analist Mark Gurman. Er vindt dan een groot Apple-event plaats waarin weer allerlei nieuwe producten worden aangekondigd. Onder andere de nieuwe iPhone, die ook voor het eerst usb-c in plaats van Lightning krijgt. En Gurman schrijft dat Apple daarvoor meteen matchende AirPods wil uitbrengen.

Waarschijnlijk gaat het hier om de AirPods 4 en/of AirPods Pro 3. Of de oortjes naast usb-c- nog meer nieuwe functies krijgen, is vooralsnog onduidelijk. Wij verwachten van niet: Apple móét simpelweg overstappen op usb-c.

Van Lightning naar usb-c

Steeds meer Apple-producten zeggen vaarwel tegen Lightning. Kijk maar naar de iPad, waarbij alle modellen sinds vorig jaar al over usb-c beschikken. En in september zijn dus ook Apple’s AirPods en iPhone aan de beurt.

De overstap komt met name door de Europese Unie. Alle kleine en middelgrote apparaten die met een kabel worden opgeladen – zoals smartphones, tablets en oortjes – mogen hier vanaf december 2024 alleen worden verkocht als ze zijn uitgerust met usb-c. De EU hoopt zo het aantal opladers en kabels te verminderen vanwege het milieu. Want in theorie heb je straks nog maar één enkele oplader nodig voor al je apparaten.

Apple-event

Gisteravond heeft Apple het event officieel aangekondigd: het vindt plaats op dinsdag 12 september, om 19:00 uur Nederlandse tijd. Hier wordt sowieso de nieuwe iPhone 15 onthuld, en dus mogelijk wat nieuwe AirPods. Wat we nog meer verwachten? Dat hebben we allemaal op een rij gezet: dit zijn onze Apple-event september 2023 verwachtingen.

Ga je het Apple-event niet live kijken, maar wil je wel weten wat er zoal wordt aangekondigd? Bij iCreate houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het event. Houd onze site daarom in de gaten! Wil je liever een samenvatting van alle hoogtepunten? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar