Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo ziet de nieuwe iPhone 15 eruit volgens deze afbeeldingen

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone 15 concept


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15-serie is nog niet uit, maar dankzij de vele geruchten die rondgaan is er al veel bekend over wat er verandert. Een designer smeedde de geruchten samen tot een concept, waardoor we al een goed beeld krijgen van de nieuwe iPhone 15.

iPhone 15 concept

De ontwerpen zijn gemaakt door de tech-blog PhoneArena. Zij baseren zich op de laatste leaks en geruchten over de iPhone 15. De onderstaande afbeeldingen laten de twee goedkopere modellen zien: de 6,1-inch iPhone 15 en de 6,7-inch iPhone 15 Plus.

Zoals je ook in het concept ziet, krijgen de toestellen een ander design. Dat lijkt veel op de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Nieuw is bijvoorbeeld het Dynamic Island. Dit is een soort uitsparing, waar de Face ID-sensoren en de selfiecamera zijn verwerkt. Handig aan deze uitsparing is dat hij ook content kan weergeven, zoals de mediaspeler en de timer.

Ook de 48-megapixelcamera is straks geen exclusiviteit voor de Pro-iPhones. Volgens geruchten krijgen de iPhone 15 en iPhone 15 Plus ook een 48 MP-camera. Zo kun je foto’s maken in een hogere resolutie, maar zijn de prestaties ook nog beter bij weinig licht.

iPhone 15 Pro (Max)


kooptip

De bovenstaande afbeelding toont het concept van de iPhone 15 Pro-modellen. Daar zijn de randen om het scherm een stuk dunner. Naar verluidt zijn ze 1,55 millimeter dik, waarmee het de smartphone is met de dunste schermranden. Ze zijn aanzienlijk dunner dan nu, want de randen van de iPhone 14 Pro (Max) hebben een dikte van 2,17 millimeter.

De goedkopere iPhone 15 en iPhone 15 Plus krijgen misschien ook dunnere randen, maar ze zijn niet zo dun als bij de Pro-modellen.

Een ander verschil bij de iPhone 15 Pro (Max) is dat het frame aan de achterkant gebogen is in plaats van plat. Aan de voorkant bij het scherm blijven de randen wel hoekig, zoals nu. Een voordeel van de gebogen randen aan de achterkant is dat het comfortabeler wordt om de smartphone voor een langere tijd vast te houden.

Naast de vorm van het frame verandert Apple waarschijnlijk ook iets aan het materiaal. De Pro-modellen krijgen een behuizing van het sterkere titanium. Hiermee is de iPhone beter bestand tegen krassen. De huidige vlaggenschepen hebben een chassis van aluminium en roestvrij staal.

USB-C

Alle vier iPhone 15-modellen verruilen de Lightning-poort voor usb-c. Eerder kregen de MacBook en iPad deze aansluiting ook, dus je hebt eindelijk aan één kabel genoeg om al je Apple-apparaten op te laden.

Voor de Pro-modellen zou de overstap naar usb-c ook resulteren in snellere oplaad- en overdrachtssnelheden. Deze verbetering is echter niet van toepassing op de reguliere iPhone 15- en 15 Plus-modellen; daar blijven de snelheden hetzelfde als bij de iPhone 14 en iPhone 14 Plus.

Hoe de iPhone 15-serie er écht uitziet, weten we in september zeker. Dit is de maand waarin Apple traditioneel zijn nieuwe iPhones lanceert. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!