Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

‘iPhone 14 (Max) krijgt geen ProMotion-scherm’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 concept


Lees verder na de advertentie

Het was het afgelopen jaar een exclusieve functie voor de luxere iPhone 13 Pro (Max): een ProMotion-scherm. En het lijkt erop dat ook bij de iPhone 14-serie uitsluitend de Pro-modellen zo’n scherm krijgen. Waarom krijgt de gewone iPhone 14 geen ProMotion?

Gewone iPhone 14: geen ProMotion

Analist Ross Young schrijft op Twitter dat niet de complete iPhone 14-serie later dit jaar wordt uitgerust met een ProMotion-scherm. Alleen de duurdere en geavanceerdere uitvoeringen krijgen ProMotion. Eerder werd nog aangenomen dat alle vier de nieuwe modellen zo’n scherm zouden krijgen, maar volgens Young klopt dit niet en blijft het opnieuw iets exclusiefs.

Volgens de doorgaans zeer betrouwbare Young waren er wel degelijk plannen om de complete iPhone 14-reeks te voorzien van ProMotion, maar zijn er problemen bij de productie ervan: er is nog te weinig capaciteit hiervoor. ‘Misschien in 2023’, zo besluit hij zijn tweet. Android-toestellen zijn al jaren uitgerust met een 120 Hz-scherm, en daarom was de grootste kritiek op de iPhone 13 (mini) het ontbreken van ProMotion. Het zou behoorlijk teleurstellend zijn als het straks met de iPhone 14 wederom niet gaat gebeuren.

Wat is ProMotion?

Apple introduceerde ProMotion op de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max in september 2021. Het bijzondere aan dit scherm is dat het een verversingsgraad van tot 120 Hz heeft. Dat zorgt ervoor dat alles op je iPhone 14 veel soepeler lijkt te verlopen. Bijvoorbeeld als je van het ene naar het andere thuisscherm veegt. ProMotion is adaptief. De naam zegt het al: als er geen beweging te zien is op het scherm, bijvoorbeeld bij foto’s, wordt de verversingsgraad teruggedraaid naar 10 Hz. Dat is beter voor de batterij.


kooptip

De iPhone 13 Pro (Max) is overigens niet het enige Apple-product met ProMotion. De iPad Pro die in het voorjaar van 2021 verscheen, heeft het ook. En ook de nieuwe 14- en 16-inch MacBook Pro heeft al zo’n geavanceerd scherm.

iPhone 14 verschijnt dit najaar

Apple lanceert dit najaar maar liefst vier iPhone 14 modellen. Dit zijn ze allemaal:

  • 6,1-inch iPhone 14 – het basismodel
  • 6,7-inch iPhone 14 Max – het basismodel maar dan groter
  • 6,1-inch iPhone 14 Pro – het luxere model
  • 6,7-inch iPhone 14 Pro Max – het luxere model maar dan groter

Dit betekent dat er dit jaar geen mini-iPhone meer verschijnt. Meer geruchten over de toekomstige iPhone lees je in ons iPhone 14-dossier.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors