Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 14 leaks: deze foto’s en documenten had je niet mogen zien

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iPhone 14 Pro design


Lees verder na de advertentie

De iPhone 14 wordt pas in september gepresenteerd, tijdens een speciaal Apple-event. Tot die tijd hult Apple zich zoals gebruikelijk in stilzwijgen. Toch ligt er al de nodige informatie op straat over het nieuwe toestel: deze iPhone 14-leaks hadden nog zeker niet naar buiten mogen komen.

iPhone 14 leaks

Ieder jaar is het hetzelfde liedje: Apple probeert alles over de nieuwe iPhone geheim te houden. Maar via de keten van toeleveranciers, komt er steeds vroegtijdig informatie naar buiten. Wat hebben we dit jaar al voorbij zien komen?

1) Schematische tekeningen

iPhone 14 Pro tekening

De iPhone 14 krijgt een compleet nieuw design, en deze schematische tekeningen van de nieuwe iPhone laten nog maar weinig aan de verbeelding over. Het gaat specifiek om de iPhone 14 Pro, het luxere model van dit jaar.


kooptip

Wat meteen opvalt, is dat de voorkant er anders uitziet. In plaats van de notch (het hapje uit het scherm), zien we een cirkelvormig en een pilvormig gaatje. Hierin worden de selfiecamera en de onderdelen voor Face ID verwerkt.

Voordat deze tekening naar buiten kwam, werd aangenomen dat de camera aan de achterzijde voortaan verzonken zou liggen in het toestel. Maar hier steekt hij juist behoorlijk uit, en dat is waar we nu ook vanuit gaan.

2) iPhone 14-mallen

iPhone 14 mallen

Enkele weken terug verschenen er foto’s van iPhone 14 mallen op het Chinese sociale netwerk Weibo. Deze mallen worden gebruikt door fabrikanten van iPhone-accessoires, om bijvoorbeeld perfect passende hoesjes te maken. Zodat die straks op tijd in de winkels liggen.

De mallen lijken vooral te bevestigen dat de iPhone 14-serie dit jaar bestaat uit vier modellen in twee maten. Er is geen iPhone 14 mini, in plaats daarvan verwachten we een iPhone 14 Max – een grotere versie van het instapmodel.

3) Schermpanelen

iPhone 14 panelen

Vorige week circuleerde er een foto van de schermpanelen van de iPhone 14 op het internet. Ook die maakt duidelijk dat er vier modellen zijn in twee formaten.

Op deze foto is voor het eerst ook een duidelijk onderscheid te zien tussen de iPhone 14 (Max) en de iPhone 14 Pro (Max): de notch. Je ziet dat zowel het grotere als het kleinere basismodel een ‘ouderwetse’ notch heeft. Bij de iPhone 14 Pro (Max) is de notch vervangen door twee gaatjes in het scherm.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de iPhone 14? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!