Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone met Touch ID onder het scherm? Reken er maar niet op’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone met Touch ID onder het scherm


Lees verder na de advertentie

Hoop je nog steeds dat Touch ID een comeback maakt op de iPhone? Helaas, de vingerafdrukscanner keert voorlopig nog niet terug. Dat zegt de doorgaans goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Geen iPhone met Touch ID in de nabije toekomst

Vorig jaar claimde Kuo nog dat Touch ID terug zou keren, maar op een andere manier dan je wellicht zou denken. Apple zou Touch ID onzichtbaar achter het scherm verwerken. Dit zou op zijn vroegst in de tweede helft van 2023 gaan gebeuren. Maar de kaarten zijn inmiddels anders geschud, en daarom komt hij nu in een tweet op zijn woorden terug:

‘Ik voorspelde eerder dat iPhones op zijn vroegst in 2023 onder-display Touch ID zouden ondersteunen. Maar het laatste onderzoek geeft aan dat nieuwe iPhones in 2023 & 2024 mogelijk geen Touch ID zullen krijgen. Face ID met een mondkapje op de iPhone is al een prima biometrische oplossing.’

Alternatief voor Face ID

Apple zou de mogelijkheden voor Touch ID onder het scherm wel degelijk onderzocht hebben. Zo’n vingerafdrukscanner leek met name een oplossing voor het mondkapjes-probleem – Face ID werkte aanvankelijk niet bij het dragen van een mondkapje. Maar inmiddels heeft Apple daarvoor een oplossing. Sinds iOS 15.4 kun je op recentere iPhones Face ID met mondkapje gebruiken en is een alternatief als Touch ID niet meer nodig.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Toch zou het volgens ons mooi zijn als Touch ID terug zou komen, en dan in combinatie met Face ID. Zodat je kunt kiezen wat je gebruikt. Of de twee kunt combineren voor extra beveiliging. Als Touch ID in het scherm geen optie blijkt, zou Apple de sensor eventueel kunnen verwerken in de aan-/uit-knop. Bij de iPad Air en mini is dit ook al het geval.

Nog één iPhone met Touch ID

Vind je Touch ID fijner dan Face ID, dan is er nog een optie. Apple heeft op dit moment nog één iPhone met thuisknop in het assortiment. Dat is de onlangs verschenen iPhone SE 2022. Deze heeft het klassieke iPhone-ontwerp met thuisknop, maar wel de allernieuwste chip en 5G. Hij kost € 579 en je koopt hem via Apple en webshops als Coolblue, Bol.com en Amac.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!