Terug naar ‘iPhone met Touch ID onder het scherm? Reken er maar niet op’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone met Touch ID onder het scherm? Reken er maar niet op’

Door Laura Grootaarts31 maart 2022 10:482 min. leestijd0

Hoop je nog steeds dat Touch ID een comeback maakt op de iPhone? Helaas, de vingerafdrukscanner keert voorlopig nog niet terug. Dat zegt de doorgaans goed ingelichte Apple-analist Ming-Chi Kuo.

iPhone met Touch ID onder het scherm

Geen iPhone met Touch ID in de nabije toekomst

Vorig jaar claimde Kuo nog dat Touch ID terug zou keren, maar op een andere manier dan je wellicht zou denken. Apple zou Touch ID onzichtbaar achter het scherm verwerken. Dit zou op zijn vroegst in de tweede helft van 2023 gaan gebeuren. Maar de kaarten zijn inmiddels anders geschud, en daarom komt hij nu in een tweet op zijn woorden terug:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Ik voorspelde eerder dat iPhones op zijn vroegst in 2023 onder-display Touch ID zouden ondersteunen. Maar het laatste onderzoek geeft aan dat nieuwe iPhones in 2023 & 2024 mogelijk geen Touch ID zullen krijgen. Face ID met een mondkapje op de iPhone is al een prima biometrische oplossing.’

Alternatief voor Face ID

Apple zou de mogelijkheden voor Touch ID onder het scherm wel degelijk onderzocht hebben. Zo’n vingerafdrukscanner leek met name een oplossing voor het mondkapjes-probleem – Face ID werkte aanvankelijk niet bij het dragen van een mondkapje. Maar inmiddels heeft Apple daarvoor een oplossing. Sinds iOS 15.4 kun je op recentere iPhones Face ID met mondkapje gebruiken en is een alternatief als Touch ID niet meer nodig.

Toch zou het volgens ons mooi zijn als Touch ID terug zou komen, en dan in combinatie met Face ID. Zodat je kunt kiezen wat je gebruikt. Of de twee kunt combineren voor extra beveiliging. Als Touch ID in het scherm geen optie blijkt, zou Apple de sensor eventueel kunnen verwerken in de aan-/uit-knop. Bij de iPad Air en mini is dit ook al het geval.

Nog één iPhone met Touch ID

Vind je Touch ID fijner dan Face ID, dan is er nog een optie. Apple heeft op dit moment nog één iPhone met thuisknop in het assortiment. Dat is de onlangs verschenen iPhone SE 2022. Deze heeft het klassieke iPhone-ontwerp met thuisknop, maar wel de allernieuwste chip en 5G. Hij kost € 579 en je koopt hem via Apple en webshops als Coolblue, Bol.com en Amac.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar