Terug naar ‘iPhone 14 Pro design wordt véél dikker dan zijn voorganger’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 14 Pro design wordt véél dikker dan zijn voorganger’

Door Ward Edema23 maart 2022 09:092 min. leestijd0

Uit nieuwe schematische tekeningen van de iPhone 14 Pro blijkt dat hij een stuk dikker wordt – en de camera steekt nóg meer uit. Dit moet je weten over het iPhone 14 Pro design.

iPhone 14 Pro design

iPhone 14 Pro design

Hoewel er vorig jaar nog geruchten rondgingen over een totaal nieuw design voor de iPhone 14 Pro, compleet met een vlakke achterkant zonder camerahobbel, zijn de geluiden nu wel anders. Techjournalist Max Weinbach heeft nieuwe schematische tekeningen gedeeld die een gedetailleerde vooruitblik geven op het iPhone 14 Pro design, en die geven een heel ander beeld.

iPhone 14 Pro notch

Als eerste valt het wegvallen van de notch op. Dit is de inkeping in het scherm voor de camera. Daar zitten nu twee gaten – ook wel ‘punch hole’ of ‘hole-punch’ genoemd – zoals in eerdere geruchten al voorbij is gekomen. Deze gaten zijn vrij fors, en de vraag is dan ook of er echt zo veel schermruimte gewonnen wordt met het verdwijnen van de notch.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Dik, dikker, dikst

Kijken we naar de afmetingen, dan valt op dat de iPhone 14 Pro een stuk dikker is. Er komt namelijk zo’n 0.2 mm bij, maar nog belangrijker is dat de (nu al forse) camerahobbel bijna 0.6 mm dikker wordt. Met name op het reguliere 6,1-inch model lijkt de camera daardoor behoorlijk ‘out of place’.

iPhone 14 Pro dikte

Vermoedelijk schuilt er onder de grote hobbel wel een totaal nieuwe 48-megapixel camera, dus de verandering in het design is niet voor niets. De toegenomen dikte voor de rest van het toestel kan liggen aan het aangepaste design: Apple lijkt niet meer te gaan voor ‘verzonken’ glas zoals bij de iPhone 13 Pro, maar voor glasplaten die een klein beetje uitsteken zoals bij de iPhone 4 en 4S. Ook kan er een dikkere accu onder schuilen.

iPhone 14 Pro release

De iPhone 14 (Max) en iPhone 14 Pro (Max) worden hoogstwaarschijnlijk tijdens een Apple-event in september 2022 aangekondigd. Tot die tijd houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze nieuwsbrief:

Bron: MacRumors

 

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar