Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 14-mallen gelekt: zo ziet de nieuwe iPhone eruit’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 mallen


Lees verder na de advertentie

Hoe gaat de iPhone 14 eruitzien? Online is een foto verschenen van de mallen van de nieuwe iPhone van dit jaar, en die geven het een en ander prijs over het nieuwe ontwerp.

iPhone 14-mallen gelekt

De foto met daarop de mallen van de iPhone 14-serie is naar buiten gekomen via het Chinese sociale netwerk Weibo. De mallen zijn waarschijnlijk niet van het toestel zelf, maar ze zijn bedoeld voor de hoesjes en accessoires voor de iPhone 14. Fabrikanten gebruiken dit soort mallen voor het produceren van perfect passende hoesjes.

De mallen zijn in lijn met de meest hardnekkige geruchten van dit moment. Hoewel het natuurlijk ook kan zijn dat iemand deze mallen heeft gemaakt juist op basis van de geruchten. Hoe dan ook: ze geven een mooie samenvatting van wat er zoal rondzingt. Wat is er te zien?

iPhone 14 formaat

Het eerste wat opvalt, zijn de maten van de nieuwe iPhone 14-modellen. Van links naar rechts zie je de volgende toestellen:

  • 6,7-inch iPhone 14 Max (het basismodel in het groot)
  • 6,7-inch iPhone 14 Pro Max (het luxemodel in het groot)
  • 6,1-inch iPhone 14 Pro (het luxemodel)
  • 6,1 inch iPhone 14 (het basismodel)


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wat daarbij opvalt, is het ontbreken van een iPhone 14 mini. De 5,4 inch iPhone 12 en 13 mini hebben het de voorbije jaren niet bijzonder goed gedaan, en dus komt er geen iPhone 14 mini. In plaats daarvan verschijnt er een grotere versie van het basismodel – de iPhone 14 Max. Vandaar dat de iPhone 14 er in twee maten is in plaats van drie.

Grotere camera

De camera lijkt op het eerste verschil amper te verschillen dan die van de iPhone 13. Dat wil zeggen, de (diagonale) opstelling van de lenzen blijft zoals die is. Toch is er wel degelijk een verandering: de camera-bult wordt een stuk groter en steekt nóg verder uit.

Uit eerdere berichten bleek dat de camera-bult op de iPhone 14 Pro (Max) 4,17 mm dik wordt; dat is 0,57 mm dikker dan bij de iPhone 13. Ook neemt de camera-bult meer ruimte in op de achterzijde van de telefoon: zo’n vijf procent meer. De extra ruimte is nodig voor de vernieuwde 48-megapixel camera.

iPhone 14 Pro release

We verwachten de aankondiging van de iPhone 14 (Max) en iPhone 14 Pro (Max) tijdens een Apple-event in september 2022. Tot die tijd houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac