Terug naar ‘iPhone 14-mallen gelekt: zo ziet de nieuwe iPhone eruit’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 14-mallen gelekt: zo ziet de nieuwe iPhone eruit’

Door Laura Grootaarts19 april 2022 09:182 min. leestijd0

Hoe gaat de iPhone 14 eruitzien? Online is een foto verschenen van de mallen van de nieuwe iPhone van dit jaar, en die geven het een en ander prijs over het nieuwe ontwerp.

iPhone 14 mallen

iPhone 14-mallen gelekt

De foto met daarop de mallen van de iPhone 14-serie is naar buiten gekomen via het Chinese sociale netwerk Weibo. De mallen zijn waarschijnlijk niet van het toestel zelf, maar ze zijn bedoeld voor de hoesjes en accessoires voor de iPhone 14. Fabrikanten gebruiken dit soort mallen voor het produceren van perfect passende hoesjes.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De mallen zijn in lijn met de meest hardnekkige geruchten van dit moment. Hoewel het natuurlijk ook kan zijn dat iemand deze mallen heeft gemaakt juist op basis van de geruchten. Hoe dan ook: ze geven een mooie samenvatting van wat er zoal rondzingt. Wat is er te zien?

iPhone 14 formaat

Het eerste wat opvalt, zijn de maten van de nieuwe iPhone 14-modellen. Van links naar rechts zie je de volgende toestellen:

  • 6,7-inch iPhone 14 Max (het basismodel in het groot)
  • 6,7-inch iPhone 14 Pro Max (het luxemodel in het groot)
  • 6,1-inch iPhone 14 Pro (het luxemodel)
  • 6,1 inch iPhone 14 (het basismodel)

Wat daarbij opvalt, is het ontbreken van een iPhone 14 mini. De 5,4 inch iPhone 12 en 13 mini hebben het de voorbije jaren niet bijzonder goed gedaan, en dus komt er geen iPhone 14 mini. In plaats daarvan verschijnt er een grotere versie van het basismodel – de iPhone 14 Max. Vandaar dat de iPhone 14 er in twee maten is in plaats van drie.

Grotere camera

De camera lijkt op het eerste verschil amper te verschillen dan die van de iPhone 13. Dat wil zeggen, de (diagonale) opstelling van de lenzen blijft zoals die is. Toch is er wel degelijk een verandering: de camera-bult wordt een stuk groter en steekt nóg verder uit.

Uit eerdere berichten bleek dat de camera-bult op de iPhone 14 Pro (Max) 4,17 mm dik wordt; dat is 0,57 mm dikker dan bij de iPhone 13. Ook neemt de camera-bult meer ruimte in op de achterzijde van de telefoon: zo’n vijf procent meer. De extra ruimte is nodig voor de vernieuwde 48-megapixel camera.

iPhone 14 Pro release

We verwachten de aankondiging van de iPhone 14 (Max) en iPhone 14 Pro (Max) tijdens een Apple-event in september 2022. Tot die tijd houden wij je op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar