Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Meer bewijs: ‘iPhone 14 Pro heeft geen notch’

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iPhone 14 panelen


Lees verder na de advertentie

De iPhone 14 komt eraan, en vooral de luxere versie schijnt dit jaar bijzonder te worden. Op de iPhone 14 Pro en Pro Max verdwijnt namelijk de notch (het hapje uit het scherm). Dat is ook te zien op de foto van de voorpanelen van de iPhone 14 die deze week gelekt is.

Gelekt: iPhone 14 Pro scherm-panelen

De bovenstaande foto is opgedoken op het Chinese sociale netwerk Weibo. Je ziet meteen een opvallend verschil tussen de iPhone 14 (Max) en de iPhone 14 Pro (Max): de notch: Bij het instapmodel zit die er nog wel, bij het luxere model vind je op de plek van de notch twee uitsnedes. Deze bieden ruimte aan de frontcamera en de FaceTime-sensoren. Het gaat om een pilvormig en een cirkelvormig gaatje.

Verbeterde selfiecamera

Wat verder opvalt, is dat het cirkelvormige gaatje op de Pro-modellen relatief groot is. Dat zou te maken hebben met de verbeteringen voor de frontcamera. Eerder is al naar buiten gekomen dat deze voortaan autofocus krijgt. Ook zou er sprake zijn van een groter diafragma, voor een sprekender scherpte-diepte-effect. Bij bijvoorbeeld een videogesprek, kun je dan de achtergrond mooi vaag maken.

Over videogesprekken gesproken: alle recente iPads hebben de functie ‘Middelpunt’, waarbij de camera je in beeld blijft houden als je gaat ijsberen. Het zou ons niet verbazen als ook de iPhone wordt voorzien van deze functie.

Overige geruchten


kooptip

De glazen panelen zijn ook voor het overige helemaal in lijn met de meest gehoorde geruchten van dit moment. Zo lijken de randen iets smaller en is er een grotere beeldverhouding. Wat deze foto ook maar weer eens bevestigt, is dat er dit jaar helaas geen iPhone 14 mini komt. Er zijn dit jaar slechts twee iPhone-formaten om uit te kiezen.

Vorig jaar lekten soortgelijke afbeeldingen uit, en die bleken uiteindelijk authentiek te zijn. Of dat ook dit keer het geval is? We weten het in september, want dat is doorgaans de maand waarin Apple de nieuwe iPhone presenteert. Op de hoogte blijven van al het iPhone 14-nieuws? Dat doe je met onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors