Terug naar Meer bewijs: ‘iPhone 14 Pro heeft geen notch’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Meer bewijs: ‘iPhone 14 Pro heeft geen notch’

Door Laura Grootaarts29 april 2022 09:312 min. leestijd2

De iPhone 14 komt eraan, en vooral de luxere versie schijnt dit jaar bijzonder te worden. Op de iPhone 14 Pro en Pro Max verdwijnt namelijk de notch (het hapje uit het scherm). Dat is ook te zien op de foto van de voorpanelen van de iPhone 14 die deze week gelekt is.

iPhone 14 panelen

Gelekt: iPhone 14 Pro scherm-panelen

De bovenstaande foto is opgedoken op het Chinese sociale netwerk Weibo. Je ziet meteen een opvallend verschil tussen de iPhone 14 (Max) en de iPhone 14 Pro (Max): de notch: Bij het instapmodel zit die er nog wel, bij het luxere model vind je op de plek van de notch twee uitsnedes. Deze bieden ruimte aan de frontcamera en de FaceTime-sensoren. Het gaat om een pilvormig en een cirkelvormig gaatje.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verbeterde selfiecamera

Wat verder opvalt, is dat het cirkelvormige gaatje op de Pro-modellen relatief groot is. Dat zou te maken hebben met de verbeteringen voor de frontcamera. Eerder is al naar buiten gekomen dat deze voortaan autofocus krijgt. Ook zou er sprake zijn van een groter diafragma, voor een sprekender scherpte-diepte-effect. Bij bijvoorbeeld een videogesprek, kun je dan de achtergrond mooi vaag maken.

Over videogesprekken gesproken: alle recente iPads hebben de functie ‘Middelpunt’, waarbij de camera je in beeld blijft houden als je gaat ijsberen. Het zou ons niet verbazen als ook de iPhone wordt voorzien van deze functie.

Overige geruchten

De glazen panelen zijn ook voor het overige helemaal in lijn met de meest gehoorde geruchten van dit moment. Zo lijken de randen iets smaller en is er een grotere beeldverhouding. Wat deze foto ook maar weer eens bevestigt, is dat er dit jaar helaas geen iPhone 14 mini komt. Er zijn dit jaar slechts twee iPhone-formaten om uit te kiezen.

Vorig jaar lekten soortgelijke afbeeldingen uit, en die bleken uiteindelijk authentiek te zijn. Of dat ook dit keer het geval is? We weten het in september, want dat is doorgaans de maand waarin Apple de nieuwe iPhone presenteert. Op de hoogte blijven van al het iPhone 14-nieuws? Dat doe je met onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Falcon
Lezer
Falcon

Ik zie toch echt duidelijk nog steeds een notch alleen is de vorm wat anders

Robin
Lezer
Robin

Lekker belangrijk