Terug naar Zien: iPhone 14 ‘camera bump’ wordt kolossaal
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zien: iPhone 14 ‘camera bump’ wordt kolossaal

Door Laura Grootaarts9 augustus 2022 13:372 min. leestijd1

De iPhone 14 Pro Max krijgt een gigantische ‘camera bump’, wat betekent dat de lenzen aan de achterzijde behoorlijk ver uit de behuizing steken. Een nieuwe foto laat zien hoe groot de iPhone 14 ‘camera bump’ waarschijnlijk wordt, vergeleken met de huidige iPhone.

iphone 14 camera bump

Je ziet het op de bovenstaande afbeelding: links een realistische dummy van de iPhone 14 Pro Max, rechts de iPhone 13 Pro Max (het meest exclusieve en grootste model). Je ziet hoe gigantisch ver de cameramodule uitsteekt bij de dummy van de iPhone 14 Pro Max. De foto is naar buiten gebracht via het Twitter-account @lipilipsi. Mooi? Niet echt. Maar Apple doet dit met reden.

iPhone 14: ‘camera bump’: nogal uit de kluiten gewassen

De doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dat de iPhone 14 Pro straks wordt uitgerust met een 48-megapixelsensor – nogal een vooruitgang ten opzichte van de huidige 12-megapixel. En je kunt er 8K-video mee schieten in plaats van 4K. Bij een 48 megapixel-camera worden de pixels veel kleiner, wat overdag leidt tot foto’s met veer meer detail. Bij nachtfotografie is het niet direct een voordeel. Maar dan maakt Apple gebruik van een proces dat ‘pixel binning’ heet. Daarbij worden de data van vier kleinere pixels gecombineerd zodat er een ‘superpixel’ ontstaat, waardoor foto’s ook in het donker scherp blijven.

Hoe groot exact?

Maar voor deze veranderingen is ook een grotere camera-module nodig. Volgens schematische tekeningen die eerder dit jaar naar buiten kwamen, zal de camera bump op de iPhone 14 Pro Max 4,17 mm dik zijn. Vergelijk dat maar eens met de 3,60 mm van de iPhone 13 Pro Max. Hij steekt niet alleen verder uit, hij is sowieso groter, waardoor hij meer plaats inneemt op de achterzijde van de iPhone. Wat er gaat gebeuren met de camera van de reguliere iPhone 14 is nog niet bekend, maar dat wordt waarschijnlijk lang niet zo extreem.

Meer weten over de iPhone 14?

We verwachten dat de iPhone 14 over ruim een maand wordt aangekondigd tijdens een speciaal Apple-event. De luxere uitvoering van dit jaar krijgt niet alleen een betere camera, maar ook een ander design – de notch in het scherm zou komen te vervallen. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit vind je misschien ook interessant

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Tov
Lezer
Tov

Neem aan dat een hoop mensen zich niet druk gaan maken over een halve millimeter meer wanneer ze de beelden zien die er mee gemaakt kunnen worden. Helemaal niet wanneer ze overstappen van een 13pro, daar zit ook al een aardige bump op maar met een hoesje eromheen merk je er weinig van.