Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Verklapt deze software het always-on scherm van de iPhone 14?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Always-on scherm iPhone 14


Lees verder na de advertentie

Elke dag lijkt er weer nieuw bewijs op te duiken dat de iPhone 14 Pro een always-on scherm krijgt. Zo ook vandaag: volgens twee bronnen bevat de volgende software bewijs voor het speciale scherm.

iPhone 14 Pro always-on scherm

Er wordt al maanden gespeculeerd dat de iPhone 14 Pro een always-on scherm krijgt, maar MacRumors redacteur Steve Mosser doet hier nu een schepje bovenop. In een tweet laat hij zien dat er een speciaal vergrendelscherm verstopt zit in de bèta van Xcode 14. Met deze software kunnen ontwikkelaars zelf apps ontwikkelen en testen. Maar zodra een app-maker nu simuleert dat het scherm wordt uitgeschakeld, blijft bepaalde informatie alsnog zichtbaar. Net als op een always-on scherm, dus.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bovendien is er een duidelijk verschil tussen het gesluimerde en geactiveerde scherm: de widgets op het eerste zijn een stuk minder gedetailleerd. Kijk bijvoorbeeld naar het midden van het display in de bovenstaande tweet. Op beide schermen staat hier een walvisicoontje. Dit heeft allerlei details wanneer het scherm aan staat, inclusief textuur, schaduwen en kleurverschillen. In het always-on scherm verdwijnt dit en blijft alleen het silhouet over.

SwiftUI

Ook @rhogelleim heeft de functie gespot via een andere ontwikkelingssoftware, SwiftUI. Volgens de twitteraar is er een nieuwe testfunctie die op hetzelfde neerkomt als in Xcode 14: zodra je simuleert dat het scherm sluimert, blijven de nieuwe widgets van iOS 16 alsnog zichtbaar. Wel worden ze deels transparant, waardoor ze maar weinig stroom nodig hebben. En de vermeende always-on schermen zijn hier zwart-wit, terwijl SwiftUI normaal gesproken heel kleurrijk is.

Always-on scherm: wat is het?

De naam zegt het al: een always-on scherm staat altijd aan, zelfs als je telefoon in de sluimerstand staat. Daardoor is bepaalde informatie constant zichtbaar. Denk hierbij aan de klok, de datum en je ongelezen meldingen.

Probleem is alleen dat de verversingsgraad van het scherm hiervoor extreem laag moet zijn. Ter vergelijking: bij de iPhone 13 zit dit tussen de 10 en 120 seconden, maar dit moet voor een always-on scherm beginnen bij 1 keer per seconde. Met het bewijs dat vannacht opgedoken is, lijkt de iPhone deze techniek nu wel te krijgen.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de iPhone 14 (Pro) en het always-on display? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!