Terug naar Geen iPhone 14 mini: wat is je alternatief?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Geen iPhone 14 mini: wat is je alternatief?

Door Laura Grootaarts8 september 2022 11:203 min. leestijd3

Apple heeft gisteren tijdens het ‘Far out’-event de iPhone 14-serie aangekondigd. Er zijn vier nieuwe modellen verschenen, maar zoals verwacht zit daar helaas geen iPhone 14 mini bij. Wat zijn je opties als liefhebber van kleine iPhones?

iPhone 13

Geen iPhone 14 mini

Apple kondigde gisteren vier nieuwe modellen aan:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • 6,1-inch iPhone 14 – het basismodel
  • 6,7-inch iPhone 14 Plus – het basismodel maar dan groter
  • 6,1-inch iPhone 14 Pro – het luxere model
  • 6,7-inch iPhone 14 Pro Max – het luxere model maar dan groter

Alle nieuwe modellen hebben een schermdiagonaal van ten minste 6,1 inch. Het einde van de 5,4-inch mini dus. De mini was de laatste jaren de kleinere variant van het basismodel, maar Apple heeft hem vervangen door een grotere versie, de iPhone 14 Plus.

De mini-iPhone was geen succes

Twee jaar terug werd de iPhone 12 gepresenteerd, en toen was er voor het eerst een mini-model. Die compacte iPhone werd geen succes. Daarvoor zijn verschillende redenen aanwijsbaar.

Ten eerste was de timing beroerd: Apple had jarenlang geen kleine iPhone meer uitgebracht, en enkele maanden voor de onthulling van de mini, verscheen dan eindelijk de iPhone SE – Apple’s budgetmodel. Veel liefhebbers van kleine iPhones hadden die dus nét gekocht toen Apple tot ieders verrassing met een iPhone 12 mini voor de dag kwam. Zij waren dus al voorzien.

De mensen die de iPhone 12 mini vervolgens wél kochten, waren niet tevreden over het toestel. En dat had alles te maken met de batterij, die bij velen nauwelijks een dag mee ging. Bij de iPhone 13 mini was de batterij sterk verbeterd, maar toen was het kwaad al geschied: de mini had flinke imago-schade opgelopen. Veel mensen wijzen dit toestel bij voorbaat al af. De mini was goed voor slechts 3 procent van de iPhone-verkopen, en dat is marginaal.

Wat is je alternatief?

De iPhone 13 mini is een uitstekend toestel in een klein jasje. Daar kun je nog prima enkele jaren mee vooruit. De adviesprijs is € 809. Helaas nog altijd niet goedkoper dan bij de introductie een jaar geleden. De iPhone 12 mini is uit het assortiment verdwenen, maar die raden we je vanwege de batterij ook echt niet aan. Apple heeft daarnaast nog een compacte iPhone: de iPhone SE 2022. Deze is met € 559 ook de goedkoopste – overigens was hij bij de introductie eerder dit jaar enkele tientjes goedkoper. Maar ja: met zo’n thuisknop met Touch ID doet-ie wel gedateerd aan.

Wat vinden wij ervan?

Er circuleert al een tijd een gerucht dat beweert dat er een nieuwe iPhone SE komt met een 5,7-inch display en het moderne design met Face ID. Laten we hopen dat het klopt, want dat zou een uitkomst zijn voor liefhebbers van handzame iPhones! Voorlopig steken we even onze kop in het zand, want de iPhone 13 mini is – echt waar – nog altijd een fijn toestel en behoorlijk toekomst-proof.

iPhone 14 gisteren aangekondigd

Apple heeft gisteren de iPhone 14 aangekondigd. Wil je de iPhone 14 kopen? Dat kan al heel snel! Aanstaande vrijdag 9 september gaan de toestellen in de voorverkoop. Koop je de iPhone 14 bij KPN, dan heb je hem als eerste in huis. Alle vier de iPhone 14-modellen gaan vrijdag in de voorverkoop. De iPhone 14 en iPhone 14 Pro (Max) zijn volgende week beschikbaar. De iPhone 14 Plus pas op 7 oktober.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Drd
Lezer
Drd

Iphone 12 mini is een geweldige telefoon en zeker geen problemen met de batterij. Een echte aanrader en spijtig dat Apple met de mini stopt. Misschien moeten we maar eens met Apple stoppen.

Bram
Lezer
Bram

Hier ook zeker geen problemen met de batterij van de 12 mini! Super toestel

Raisa
Lezer
Raisa

Hier ook totaal geen problemen met de iPhone 12 mini. Batterij gaat een dagje mee als je de telefoon intensief gebruikt (vier/vijf uur lang). Dat ging mijn vorige iPhone X ook. Inderdaad jammer dat het geen succes was. Had gehoopt op een iPhone 14 mini met drie cameralenzen, zoals de gewone iPhone 14.