Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Touch ID komt terug (maar niet in de iPhone 13)

Auteur: Ward Edema
1 reacties
iPhone 13 Touch ID


Lees verder na de advertentie

De vingerafdrukscanner lijkt terug te keren naar de iPhone. Maar we moeten nog even geduld hebben: de iPhone 13, die we in september verwachten, krijgt namelijk nog géén Touch ID.

Under-Screen Touch ID

Apple is volgens Apple-analyst Mark Gurman achter de schermen druk bezig met het testen van een nieuwe variant van Touch ID die in het scherm van de iPhone verwerkt zit. Soortgelijke vingerafdrukscanners worden bij veel Android-toestellen al jaren gebruikt, en zijn inmiddels vrij van de meeste kinderziektes. Zoals we vaker hebben gezien is dat het moment waarop Apple een nieuwe techniek ook gaat gebruiken: dit was bijvoorbeeld ook het geval met draadloos opladen in 2017.

Apple zou echter nog steeds niet helemaal tevreden zijn met de kwaliteit van de nieuwe Touch ID-sensor. Bovendien zou de noodzaak van het terugbrengen van de sensor verminderd zijn dankzij de nieuwe mogelijkheid om de iPhone te ontgrendelen met je Apple Watch.

Touch ID zullen we daarom nog niet terugvinden op de iPhone 13. De kans is echter groot dat de iPhone in 2022 de sensor wél krijgt.

Face ID & Touch ID: allebei?


kooptip

De nieuwe versie van Touch ID zal een toevoeging zijn op de huidige Face ID-gezichtsherkenning, en deze beveiliging dus niet vervangen. Hierdoor krijg je het beste van twee werelden.

Til je de iPhone op, dan ontgrendelt Face ID je telefoon. Laat je de iPhone op tafel liggen en ziet de camera je niet, dan klaart Touch ID de klus. En als je in de trein zit met een mondkapje, waardoor Face ID je niet kan herkennen, dan is Touch ID al helemaal een redder in nood.

iPhone 13 met Touch ID: gemiste kans

Apple had natuurlijk ook kunnen gaan voor een methode die zich al bewezen heeft: Touch ID in de aan/uit-knop van de iPhone. Deze variant is al terug te vinden in de nieuwste iPad Air. Waarom Apple hier niet voor gekozen heeft, nu Touch ID in het scherm nog niet klaar is voor de release van dit jaar, is niet duidelijk.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors