Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Mondkapje op? Ontgrendel binnenkort je iPhone met je Apple Watch

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch om pols


Lees verder na de advertentie

Heb je een iPhone met Face ID? Dan zul je ongetwijfeld gemerkt hebben dat dit geen handige combinatie is met een mondkapje. Maar Apple heeft nu een handige oplossing: je kunt binnenkort je iPhone ontgrendelen met je Apple Watch.

Apple Watch iPhone ontgrendelen

Deze week is de bèta van iOS 14.5 verschenen, met daarin de nieuwe functie ‘Unlock with Apple Watch’. Als Face ID een gezichtsmasker detecteert, wordt je iPhone ontgrendeld met de Apple Watch in plaats van met een toegangscode. Je Apple Watch moet daarvoor wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • watchOS 7.4 is geïnstalleerd.
  • Je draagt de Watch om je pols.
  • Je iPhone is in de buurt.
  • De Apple Watch is beschermd met een wachtwoord en je hebt hem ontgrendeld.

Als je met een mondkapje op naar je iPhone kijkt om deze te ontgrendelen, zul je een klein tikje voelen op je pols. Daarna is je telefoon ontgrendeld. Mocht je nu al je Apple Watch gebruiken om je Mac te ontgrendelen, dan weet je eigenlijk al hoe het gaat. Het werkt overigens alleen voor het ontgrendelen van je iPhone: als je iets wilt aanschaffen in de App Store, moet je alsnog je toegangscode invoeren.

iOS 14.5 komt eraan

Apple voerde eerder met iOS 13.5 ook al een update uit die het iets gemakkelijker maakte om je iPhone te ontgrendelen bij het dragen van een mondkapje. In plaats van keer op keer een nieuwe poging te doen om je gezicht te herkennen, kreeg je voortaan direct de optie om je toegangscode in te voeren.  iOS 14.5 wordt op dit moment nog getest. Naar verwachting verschijnt de definitieve versie ergens in maart. Nieuw zijn dan verder ook ondersteuning voor Xbox Series X- en PlayStation 5-controllers, App Tracking Transparancy (waarbij apps moeten vragen of ze je mogen volgen), verbeteringen voor Siri en dual sim op 5G.

Mocht je denken: al met al toch wel handig, zo’n Apple Watch – de Apple Watch Series 6 is verkrijgbaar voor € 429. Het instapmodel heet de Apple Watch SE en kost € 299.

Bron: 9to5Mac