Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Last minute iPhone 13-geruchten: (bijna) alle details gelekt

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
iPhone 13 mini concept


Lees verder na de advertentie

Nog maar een paar dagen tot het grootste Apple-event van het jaar! Aanstaande dinsdag horen we meer over de iPhone 13. Tijd voor een aantal last-minute iPhone 13-geruchten! Apple-lekker Max Weinbach deelt in een reeks tweets de laatste stand van zaken rondom de nieuwe iPhone. Ook heeft hij enkele details over de Apple Watch Series 7 en AirPods 3.

iPhone 13 mini concept

Laatste iPhone 13 geruchten op een rij

Weinbach deelt diverse geruchten over de iPhone 13. Voordat je begint te lezen, is het belangrijk om te weten dat Weinbach wisselend betrouwbaar is. Maar de zaken die hij nu noemt, klinken logisch en sluiten aan op de meest betrouwbare geruchten. Om te beginnen heeft hij informatie over de batterij van Apple’s nieuwe telefoon:

  • De iPhone 13 mini heeft ongeveer één extra uur batterijduur.
  • De iPhone 13 Pro Max heeft in vergelijking met de iPhone 12 Pro Max een 18 tot 20 procent grotere batterij.
  • Zowel de iPhone 13 als de iPhone 13 Pro heeft dezelfde batterijonderdelen als vorig jaar, maar de batterij is 10 procent groter.
  • De batterijduur van de iPhone 13 Pro is mogelijk korter dan die van de iPhone 13. Dit komt omdat het ProMotion-display met 120Hz-ondersteuning veel accu verbruikt.
  • De ProMotion-displays van de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max gaan over op 60Hz wanneer de Energiebesparingsmodus is ingeschakeld.

Verder schrijft Weinbach het volgende over de camera-verbeteringen:

  • De camerasensoren van alle modellen kunnen minstens 15 procent meer licht opvangen. Met name de ultragroothoeklens gaat erop vooruit, met tot 40 procent meer licht.
  • Er komt een ‘cinematografische’ portretmodus voor video, die gebruikmaakt van elektronische beeldstabilisatie. Bij deze modus blijft het onderwerp in het midden van het kader. De beelden zien er vloeiend uit en er zijn extra effecten.
  • De nachtmodus merkt het als er sterren in beeld zijn en past de instellingen daarop aan aan. Een nieuw algoritme analyseert structuren, verscherpt ze en past schaduwen aan. Ook de kleuren worden verbeterd.


kooptip

Ten slotte zegt hij dat de iPhone 13 Pro Max ten opzichte van de iPhone 13 Pro nog exclusieve functies heeft, en dus niet alleen maar groter is. En last but not least: er zou géén prijsstijging voor de iPhone 13-serie zijn.

Details over AirPods 3 en Apple Watch Series 7

Weinbach weet ook het een en ander over de AirPods 3. De oplaadcase van de AirPods 3 is standaard al geschikt voor draadloos opladen – bij de tweede generatie betaal je daar nog een meerprijs voor. De batterij in de case is twintig procent groter, maar de batterij in de oortjes zelf blijf even groot. Verwacht geen spectaculaire verbetering van de audio – hoewel de bas en de lage tonen iets beter worden.

Ten slotte is er ook nog de Apple Watch Series 7. Deze krijgt volgens Weinbach de grootste verbetering in batterijduur die we tot nu toe zagen bij de Apple Watch.

Apple-event 14 september: op de hoogte blijven?

Het Apple-event vindt plaats op dinsdag 14 september, 19.00 uur Nederlandse tijd. We verwachten de nieuwe iPhone 13 en nog een aantal andere nieuwe Apple-producten. Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het event sturen we je een samenvatting met alle highlights!