Terug naar Apple-leverancier: iPhone 12 komt niet in september
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple-leverancier: iPhone 12 komt niet in september

Door Koen van Ekeren30 juli 2020 10:002 min. leestijd0

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat de iPhone 12 in september in de winkels ligt. Er gingen al geruchten dat de release is vertraagd door problemen met toeleveranciers. Nu wijst een rapport van chipleverancier Qualcomm op een vertraging van Apple’s aankomende 5G-iPhone.

iPhone 12 vertraging

iPhone 12 vertraging

Qualcomm is ’s werelds grootste leverancier van chips voor mobiele telefoons en onder meer maker van de 5G-modem van de iPhone 12. In een financieel rapport deelt het bedrijf zijn prognose voor het volgende kwartaal, waarbij de leverancier het heeft over de verwachte inkomsten van juli, augustus en september. Hierbij wordt gesproken over een ‘vertraging van een 5G-vlaggenschip smartphone’.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kijkend naar het moment waarop smarthone-fabrikanten hun vlaggenschepen lanceren, kan het bijna niet anders dan dat Qualcomm het hier heeft over de telefoons van Apple. Het is dus een grote hint dat de iPhone 12 vertraging oploopt.

In een interview met Reuters doet financieel directeur Akash Palkhiwala er nog een schepje bovenop. Hij geeft aan dat sommige van de 5G-chips die klaar waren om in september te worden verzonden, nu een kwartaal later worden verscheept. Daaraan voegt hij toe dat de vertraging van de niet nader genoemde telefoon waarschijnlijk niet lang zou zijn.

Alle geruchten wijzen er nu op dat Apple de maand oktober in gedachten heeft voor de release van de iPhone 12. Jon Prosser – die eerder de lanceringsdatum van de iPhone SE correct voorspelde – suggereerde gisteren nog op Twitter dat de iPhone 12 en de nieuwe iPad-modellen in oktober worden aangekondigd.

Wel iPhone-event in september

Waarschijnlijk worden de vier nieuwe iPhones wel opnieuw in september gepresenteerd, tijdens het jaarlijkse iPhone-event. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat de toestellen niet meteen daarna verkrijgbaar zijn. Ook de iPhone X uit 2017 werd in september aangekondigd en lag pas in november in de winkels. De iPhone XR uit 2018 werd in oktober uitgebracht.

Wil je meer weten wat de verwachte vernieuwingen zijn van de iPhone 12 (Pro)? Neem een kijkje in ons dossier:

Meer weten over iPhone 12 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Bron: The Verge

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar