Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 12 geeft minder straling in iOS 17.1 (en dat heeft een nadeel)

Auteur: Ward Edema
0 reacties

De straling van de iPhone 12 neemt af in iOS 17.1. Dat heeft Apple gedeeld op zijn website. Maar daar kleeft ook een nadeel aan!

Lees verder na de advertentie

iPhone 12 straling in iOS 17.1

Het was even een hot topic: de straling van de iPhone 12. Het Franse ANFR, dat over de regulering van radiofrequenties gaat, gaf in september aan dat de iPhone 12 meer elektromagnetische straling geeft dan is toegestaan. Een verbod volgde, en Apple was dus genoodzaakt om een oplossing te bieden.

Nu is die oplossing er. Althans, Apple gaat hem implementeren met de aankomende iOS 17.1-update. En de maatregel is precies zoals al werd verwacht: Apple gaat de zendkracht van de iPhone verminderen. Maar gek genoeg merk je dit alleen als je de iPhone niet vasthoudt.

kooptip

Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!
Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Vasthouden of neerleggen?

De iPhone heeft namelijk een trucje: op het moment dat je hem niet vasthoudt, gaat de zendkracht iets omhoog. Dit kan omdat hij dan minder rekening hoeft te houden met de effecten van straling op je lichaam.

iPhone 12 specs

Die functie wordt nu in Frankrijk uitgeschakeld, omdat anders de stralingslimiet wordt overschreden. De iPhone 12 (en dus niet de mini, Pro of Pro Max) heeft met iOS 17.1 dus evenveel zendkracht als je hem vasthoudt, als wanneer je hem neerlegt. Hierdoor heb je in gebieden met minder bereik de kans dat je signaal wegvalt, aldus Apple. En gezien er op de Franse kaart flink wat gaten zitten qua signaal, is dat best onhandig.

Alléén in Frankrijk

Volgens Apple heeft iOS 17.1 alleen invloed op iPhone 12-gebruikers in Frankrijk, al is nog onduidelijk hoe dit wordt bepaald. Waarschijnlijk worden hier locatievoorzieningen voor gebruikt, of wordt er gekeken naar de provider waar je mee verbonden bent. Waarschijnlijk is het dus zo dat als je met een iPhone 12 op vakantie gaat in Frankrijk, je ook iets slechter bereik hebt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple