Terug naar Zoveel kost het Apple om de iPhone 5G te geven
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zoveel kost het Apple om de iPhone 5G te geven

Door Koen van Ekeren24 augustus 2020 09:342 min. leestijd1

Dit najaar verschijnt de eerste iPhone met 5G. Daarmee heb je een toekomstbestendige telefoon met sneller internet. Nadelen zijn er ook: de 5G-modem zorgt dat de iPhone 12 flink duurder wordt om te produceren.

iPhone 12 duurder door 5G

iPhone 12 duurder door 5G

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo moet Apple diep in de buidel tasten om de ondersteuning voor sub-6 GHz 5G mogelijk te maken. In een nieuw rapport spreekt hij van zo’n 60 tot 100 euro per eenheid. Die modem wordt gemaakt door chipfabrikant Qualcomm.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Gelukkig zal Apple de kosten niet doorberekenen in de prijs van de iPhone 12, verwacht Kuo. In plaats daarvan zou Apple de bedragen voor de prijzige 5G-componenten willen compenseren door te besparen op andere onderdelen in de telefoon. Hierbij gaat het onder meer om de printplaat van de batterij. Voor consumenten heeft dit geen merkbaar effect. Daarnaast zet Apple toeleveranciers extra onder druk om betere deals te krijgen.

Er is nog iets anders waarop Apple geld lijkt te besparen: bij aankoop van een iPhone zit er niet langer oplader in de doos. Ook de EarPods zitten er niet bij. Dat is op zich jammer, maar de meeste Apple-liefhebbers hebben er nog wel een thuis liggen. En als dat ervoor zorgt dat de prijs van de iPhone niet omhoog schiet …

Veel andere fabrikanten hebben de prijzen wel moeten verhogen om 5G mogelijk te maken, zoals Samsung. Apple lijkt zich echter steeds meer te richten op betaalbare telefoons om de verkoop van iPhones te stimuleren. In april verscheen bijvoorbeeld de budgetvriendelijke iPhone SE 2020 en de iPhone 11 werd € 50 goedkoper dan zijn voorganger.

Prijzen

De verwachtingen van Kuo komen overeen met een eerdere voorspelling van Apple-lekker Jon Prosser. Ook hij verwachtte dat de prijzen van de Pro-modellen gelijk blijven. Het nieuwe basismodel – de iPhone 12 – zou wel zo’n vijftig euro duurder worden. Daarnaast verschijnt er een kleine iPhone 12, waarbij de prijs ongeveer begint vanaf € 769.

Meer weten over iPhone 12 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Mja… maar eigenlijk: wat moet je met een smartphone als eerste 5G apparaat? De snelheidsverbetering zit in de gegevens, en dan gaat het niet om het onderhouden van je contacten, maar om het bekijken van streaming video en wellicht het sneller uitwisselen van bestanden met de cloud. Dat kan trouwens nu al met goed bereik en 4G. – Ik spreek uit ervaring: drie jaar uitsluitend mobiel Internet.

Oh, ik zal heus 5G apparaten gaan kopen. Naar verwachting als eerste een 5G mifi: dáár zit voor mij de snelheidswinst.