Terug naar iPhone 12 prijzen gelekt: er is goed en slecht nieuws
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 12 prijzen gelekt: er is goed en slecht nieuws

Door Koen van Ekeren12 augustus 2020 13:563 min. leestijd11

In april presenteerde Apple de iPhone SE, maar er komen in oktober nog liefst vier (!) nieuwe iPhones aan. Het gaat om de opvolgers van de iPhone 11 (Pro) en een betrouwbare tech-journalist heeft al verklapt wat de iPhone 12 prijzen zijn.

iPhone 12 prijzen

iPhone 12 prijzen

De prijzen zijn gedeeld door tech-journalist is Jon Prosser, die zich de afgelopen periode bewezen heeft als een betrouwbare Apple-lekker. Hij was bijvoorbeeld de eerste (en enige) die voorspelde dat de iPhone SE op 15 april gelanceerd zou worden, wat die dag inderdaad waarheid werd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dat had Prosser destijds van vernomen verschillende anonieme bronnen. Diezelfde bronnen onthullen nu de iPhone 12 prijzen:

 • 5,4 inch iPhone 12: $ 649.
 • 6,1 inch iPhone 12: $ 749.
 • 6,1 inch iPhone 12 Pro: $ 999.
 • 6,7 inch iPhone 12 Pro Max: $ 1099.

Mochten deze prijzen inderdaad kloppen, dan is er zowel goed als slecht nieuws. Het slechte: de opvolger van de iPhone 11 wordt wat duurder. Nu heeft de iPhone 11 een 6,1-inch scherm met een prijs van $ 699. De 6,1 inch iPhone 12 zou $ 749 moeten kosten.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste iPhone-geruchten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bovenal goed nieuws

Maar er is bovenal goed nieuws. Er komt ook een verkleinde versie van de iPhone 12 (met een 5,4-inch scherm) en deze is met zijn startprijs van $ 649 een een stuk goedkoper dan zijn grotere broer. Bovendien is hij voordeliger dan de iPhone 11. Waarschijnlijk noemt Apple dit toestel de iPhone 12 mini.

Verder is het erg positief dat de prijzen van de Pro-modellen volgens de voorspellingen gelijk blijven: ze kosten wederom 999 en 1099 dollar. Dit is erg opvallend, want de schermformaten zijn wel een stukje gegroeid. De kleinste iPhone 11 Pro heeft nu een scherm van 5,8 inch en dat wordt straks 6,1 inch. Het display van de grotere iPhone 11 Pro Max meet 6,5 inch en gaat naar 6,7 inch.

Bovendien is er bij alle vier iPhones ondersteuning van 5G. Zo’n 5G-modem is erg prijzig, waardoor het eerder juist de verwachting was dat de iPhone-prijzen flink omhoog zouden schieten. Het is overigens nog wel de vraag of de Nederlandse iPhone 12 straks ook 5G ondersteunt.

En in euro’s dan?

In Nederland zijn de iPhones altijd wat duurder dan in de Verenigde Staten. Dat komt bijvoorbeeld doordat de prijzen in de VS gerekend worden zonder de Amerikaanse ‘sales tax’. Bovendien heeft het te maken met de invoerrechten.

Op basis van de huidige iPhone 11 prijzen kunnen we wel een schatting maken wat de iPhone 12 hier ongeveer zal kosten. Als de bronnen van Prosser het bij het rechte eind hebben, zijn dit ongeveer de Nederlandse iPhone 12 prijzen:

 • 5,4 inch iPhone 12: € 769.
 • 6,1 inch iPhone 12: € 869.
 • 6,1 inch iPhone 12 Pro: € 1.159.
 • 6,7 inch iPhone 12 Pro Max: € 1.259.

Volgens een nieuw gerucht werkt Apple zelfs aan een vijfde iPhone 12-model, die alleen 4G ondersteunt. Dit toestel is goedkoper en zou worden gelanceerd in 2021.

Meer weten over iPhone 12 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier

Bron: @jon_prosser

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

11
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Pixo
Lezer
Pixo

Heb zo spijt dat ik s20 heb gekocht, moest echt nieuwe Phone ma beter toch nog ff gewacht. Misschien koop ik hem er dan ma naast

Soufyan
Lezer
Soufyan

A

Adrie
Lezer
Adrie

Wat raar. Normaal gesproken is een nieuwe generatie tien procent duurder dan de vorige.
Als de aandeelhouders dit maar goed vinden.

Max
Lezer
Max

Wth? I kan hier een gru’s plan meme van maken: sten 1: we make a newer version of the iphone 11. step 2: its slightly smaller. Step 3: its less expensive then the iphone 11. Step 4: its less expensive then the iphone 11. ??

Max
Lezer
Max

jij zegt dat een JOURNALIST grote bedrijven hun intel gaat lopen leaken? Zo zo, realistisch hoor.

Frans
Lezer
Frans

ik weet niet te reageren als alles nog op geruchten huis

Oliwier
Lezer
Oliwier

Ik heb een iPhone 11 Pro heeft dat gevolgen voor mij

dollybeee
Lezer
dollybeee

Heeft iemand enig idee wat er gebeurt met de prijzen van de ‘oudere’ iphones als de nieuwe op de markt komen? Dus als ik bijvoorbeeld in november nog een iphone 11 wil kopen, wordt die dan veel goedkoper dan dat ie nu is?