Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPadOS 17.5 bèta 1 verklapt grootste verbeteringen iPad Pro 2024

Auteur: Ward Edema
0 reacties

Stukjes code in iPadOS 17.5 bèta 1 hebben de grootste verbeteringen van de aankomende iPad Pro 2024 al verklapt. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

iPadOS 17.5 bèta 1 verklapt

Vorige week kwam de eerste bèta van iPadOS 17.5 uit. Daarin zaten een paar kleine verbeteringen: een vernieuwde Podcasts-widget, een batterijconditie-menu in Instellingen (voor toekomstige iPads), en meldingen die je waarschuwen als trackers van derden met je meereizen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Maar nu blijkt uit de code van iPadOS 17.5 dat er ook flink wat verwijzingen naar de aankomende iPad Pro 2024 in de update zitten, aldus 9to5Mac. En dat is niet zo gek: we verwachten de iPad al in mei, en de kans is groot dat iPadOS 17.5 direct op de iPad zal staan.

kooptip

iPad Pro 2024: oled-scherm

De eerste grote ontdekking in iPadOS 17.5 is de bevestiging dat de iPad Pro een nieuw soort display krijgt. In de update zit namelijk firmware voor de nieuwe oled-displays van de ‘iPad16,3’ tot en met ‘iPad16,6’. Dit zijn de iPad Pro in 11- en 13-inch formaat, met en zonder 5G.

iPad Pro 2024

Het is voor het eerst dat oled naar de iPad komt. Deze displaytechniek zit al jaren in de iPhone, en heeft veel voordelen: perfect contrast, een hoge piekhelderheid, HDR-ondersteuning en een zeer snelle responstijd. Ook kunnen de schermranden met oled weer een stuk dunner worden.

Apple Pencil 3

Ook zit in de code van de update een verwijzing naar een nieuw gebaar voor de aankomende Apple Pencil 3. Hiermee kun je knijpen, lang knijpen of dubbel knijpen in de Pencil om functies op te roepen. Bijvoorbeeld om van penseel te wisselen, of om een actie ongedaan te maken.

Apple Pencil 3 release

Deze nieuwe Pencil zal overigens gewoon weer magnetisch op te laden zijn, net als zijn voorganger. Je hoeft dus niet in de weer met usb-c, zoals op de (nogal vreemde) Apple Pencil 2023.

iPad Pro 2024 release

De iPad Pro 2024 wordt volgens de laatste geruchten in de tweede week van mei onthuld, en ligt later in de maand in de winkels. Ook de iPad Air krijgt een forse upgrade, met voor het eerst een groter 12,9-inch model. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe iPads? Abonneer je op onze nieuwsbrief en mis niks:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!