Terug naar iPadOS is uit: grote update voor je iPad!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPadOS is uit: grote update voor je iPad!

Door Laura Grootaarts24 september 2019 19:082 min. leestijd3

Zojuist is iPadOS verschenen. Voor het eerst heeft Apple de iPad een eigen besturingssysteem gegeven, apart van de iPhone. Ga je iPadOS 13.1 downloaden? Dit is wat je moet weten!

iPadOS: dit is er nieuw

iPadOS brengt allerlei vernieuwingen naar je iPad. iPadOS lijkt erg veel op iOS 13, dus met een aantal van de nieuwigheden heb je inmiddels al kennis kunnen maken. Zo krijgt ook de iPad nu een stijlvolle donkere modus, allerlei nieuwe gereedschappen voor het bewerken van foto’s, een geheel vernieuwde Herinneringen-app en toegang tot Apple Arcade – Apple’s nieuwe gamedienst. Helemaal in lijn dus met de iOS 13-update die vorige week verscheen voor de iPhone.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Daarnaast bevat iPadOS een aantal vernieuwingen die specifiek bedoeld zijn voor de iPad. Zo heb je meerdere mogelijkheden voor het indelen van je thuisscherm, werkt Safari net zoals op de Mac en zijn er nieuwe opties voor de Apple Pencil. In ons iPadOS dossier lees je uitgebreid over de nieuwste functies.

Op welke iPads werkt het?

iPadOS ondersteuning

Is jouw iPad geschikt voor iPadOS en alle nieuwigheden die daarbij horen? In de lijst hierboven zie je welk iPads je kunt updaten. Heb je een iPad mini 2, een iPad mini 3 of de allereerste iPad Air? Die hebben geen iPadOS ondersteuning en kun je voor het eerst niet meer updaten.

iPadOS downloaden? Zo werkt het

iPadOS 13.1

Voordat je gaat downloaden, kun je voor de zekerheid een reservekopie van je iPad maken, bijvoorbeeld via iCloud. iPadOS installeren gaat het gemakkelijkst via je iPad zelf. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het besturingssysteem downloaden en installeren op je iPad. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de stroom hangt. Houd er rekening mee dat het druk is op de servers van Apple en dat het lang kan duren voordat je download binnen is.

Meer weten over iPadOS?
Bekijk dit dossier

Het grote iPad & iPhone boek

Wil je het uiterste uit je iPhone en iPad halen? Lees dan Het grote iPad & iPhone boek – van de makers van iCreate. Alle basisprincipes komen aan bod en alle nieuwe functies van iOS 13 en iPadOS worden besproken.

Het grote iPad & iPhone boek 2020
Het grote iPad & iPhone boek 2020
Editie iOS 13 & iPadOS
Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPadOS
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Stef Mucha
Lezer
Stef Mucha

Ziet er goed uit alleen lukt het mij nog niet om 2x MsWord op te starten zoals beloofd…
Mail 2x lukt wel en andere apps van Apple ook maar helaas geen 2x Word.
Of doe ik iets verkeerd?

Marcel
Lezer
Marcel

Wat een ellende apps die niet functioneren, alle persoonlijke instellingen die weer handmatig moeten worden ingevoerd. Blamage van Apple