Terug naar Opvallend: Face ID in iOS 12 herkent twee gezichten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Opvallend: Face ID in iOS 12 herkent twee gezichten

Door Laura Grootaarts5 juni 2018 12:012 min. leestijd0

Face ID (gezichtsherkenning) is een van de opvallendste iPhone X-functies. Face ID heeft veel voordelen maar één groot nadeel: het kan slechts het gezicht van één enkele persoon herkennen. iOS 12 brengt hierin verandering.

Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier

Face ID: twee gezichten herkennen in iOS 12

Het is gisteren niet genoemd in de keynote, maar Face ID kan straks met iOS 12 twee gezichten herkennen. De nieuwe mogelijkheid werd ontdekt in de eerste ontwikkelaars-bèta van iOS 12 die gisteren verschenen is. Onder ‘Face ID en toegangscode’ vind je voortaan de optie ‘Configureer een ander uiterlijk‘.

Face ID

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Face ID leert met deze optie niet alleen hoe jij eruitziet, maar herkent ook een ander uiterlijk. Bijvoorbeeld als je soms zware make-up draagt, of een beschermende bril. Maar je kunt ook het gezicht van bijvoorbeeld je partner registeren, zodat deze in geval van nood jouw iPhone X kan ontgrendelen. Of wat verder vooruit gedacht: mocht er een iPad Pro met Face ID komen, dan is deze door meerdere personen te gebuiken. Logisch ook, want een iPad is veel vaker dan een iPhone in gebruik door het hele gezin.

Ommezwaai bij Apple

Vorig jaar klaagden iPhone-gebruikers dat je met Face ID slechts één gezicht kunt gebruiken. Bij Touch ID is het wel mogelijk om meerdere vingers te registreren. Apple’s reageerde destijds door te zeggen dat die optie bedoeld was om meerdere van je eigen vingers te registreren, en niet die van je partner. Face ID was pertinent níet bedoeld voor twee personen.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar