Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Opvallend: Face ID in iOS 12 herkent twee gezichten

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Face ID gefopt


Lees verder na de advertentie

Face ID (gezichtsherkenning) is een van de opvallendste iPhone X-functies. Face ID heeft veel voordelen maar één groot nadeel: het kan slechts het gezicht van één enkele persoon herkennen. iOS 12 brengt hierin verandering.

Face ID: twee gezichten herkennen in iOS 12

Het is gisteren niet genoemd in de keynote, maar Face ID kan straks met iOS 12 twee gezichten herkennen. De nieuwe mogelijkheid werd ontdekt in de eerste ontwikkelaars-bèta van iOS 12 die gisteren verschenen is. Onder ‘Face ID en toegangscode’ vind je voortaan de optie ‘Configureer een ander uiterlijk‘.

Face ID leert met deze optie niet alleen hoe jij eruitziet, maar herkent ook een ander uiterlijk. Bijvoorbeeld als je soms zware make-up draagt, of een beschermende bril. Maar je kunt ook het gezicht van bijvoorbeeld je partner registeren, zodat deze in geval van nood jouw iPhone X kan ontgrendelen. Of wat verder vooruit gedacht: mocht er een iPad Pro met Face ID komen, dan is deze door meerdere personen te gebuiken. Logisch ook, want een iPad is veel vaker dan een iPhone in gebruik door het hele gezin.

Ommezwaai bij Apple


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Vorig jaar klaagden iPhone-gebruikers dat je met Face ID slechts één gezicht kunt gebruiken. Bij Touch ID is het wel mogelijk om meerdere vingers te registreren. Apple’s reageerde destijds door te zeggen dat die optie bedoeld was om meerdere van je eigen vingers te registreren, en niet die van je partner. Face ID was pertinent níet bedoeld voor twee personen.