Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit kun je verwachten van de iPad Pro 2024

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad Pro 2024 verwachtingen

De nieuwe iPad Pro komt eraan, maar wat gaat er veranderen ten opzichte van zijn voorganger? Hier hebben we alle verwachtingen van de iPad Pro 2024 op een rij gezet.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de release van de iPad Pro 2024? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPad Pro 2024 verwachtingen

Apple bracht in 2023 talloze producten uit. Zo verschenen er net als elk jaar een nieuwe iPhone (de iPhone 15) en wat nieuwe Apple Watches (Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2), en kwamen er heel wat nieuwe Macs bij. Apple kondigde zelfs een compleet nieuw product aan: de Apple Vision Pro, een AR/VR-headset die dit jaar pas in de winkels ligt.

kooptip

Ondanks al die producten was er ook één ondergewaardeerd kindje: de iPad. 2023 was het eerste jaar sinds zijn release in 2010 dat Apple’s tablet geen enkele upgrade kreeg. Het enige iPad-nieuws wat we kregen, was de aankondiging van een Apple Pencil met usb-c. 2024 wordt daarom het jaar van de iPad, en volgens Apple-leakers beginnen we met de release van een gloednieuwe iPad Pro 2024. Wat mag je daarvan verwachten?

Oled-display

iPad Pro in twee formaten

De grootste veranderingen zien we terug in het display. Zo is de iPad Pro 2022 – de huidige Pro-tablet in Apple’s assortiment – beschikbaar in twee formaten: 11 inch en 12,9 inch. Maar met de iPad Pro 2024 wordt laatstgenoemde ietwat groter, want dit model krijgt een schermformaat van maar liefst 13 inch. Het kleinere model blijft 11 inch. Verder krijgen beide versies wat dunnere schermranden.

Met name de schermtechniek gaat erop vooruit. Het 11-inch model van de iPad Pro 2022 heeft een lcd-display, maar dat zorgt voor beperkt contrast en een trage reactiesnelheid. Het 12,9-inch model heeft een mini-led-scherm: dat is al beter, maar heeft nog steeds wat haken en ogen.

Met de iPad Pro 2024 gaan de schermen van beide modellen erop vooruit. Ze stappen namelijk over op oled, een schermtechniek die ook al bij de iPhone wordt gebruikt. Het resultaat is perfect contrast en razendsnelle reactietijden, en de techniek opent zelfs de deuren voor een always-on display.

Nieuw Magic Keyboard

iPad Pro 2024 verwachtingen

Er komt ook een nieuw Magic Keyboard aan! Volgens Apple-kenner Mark Gurman zal de iPad Pro hierdoor steeds meer op een laptop lijken, want het toetsenbord krijgt een steviger frame en aluminium ontwerp. Meer details zijn niet bekend, maar dit is wel de eerste keer sinds 2020 dat het Magic Keyboard een upgrade krijgt.

En over iPad-accessoires gesproken: naar verluidt werkt Apple ook aan een nieuwe Apple Pencil, speciaal voor een nieuwe iPad Pro. Mogelijk krijgt die ondersteuning voor Zoek mijn, evenals verwisselbare, magnetische punten waarmee je verschillende schrijf- of tekenstijlen nabootst. Het is echter onduidelijk of deze stylus dit jaar al verschijnt, of dat het nog toekomstplannen zijn.

M3

Apple M3-chip

De iPad Pro 2022 is uitgerust met een M2-chip, maar sinds eind 2023 is er de M3! De iPad Pro 2024 zal hier dan ook ongetwijfeld op overstappen. Daardoor krijgt deze iPad flink meer rekenkracht: de M3 is qua cpu en gpu ongeveer 20% sneller dan de M2.

iPad Pro 2024 release?

Er staan dit jaar heel wat iPads op de planning, en de iPad Pro 2024 is dus als eerste aan de beurt. Daarom verwachten we hem al snel: volgens de Koreaanse techblog The Elec is hij vorige maand in productie gegaan. Waarschijnlijk ligt hij in april in de winkels, al wordt hij mogelijk al in maart aangekondigd. Een prijskaartje is nog onbekend, maar wij verwachten een vanafprijs rond de 1200 euro.