Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Productie iPad Pro 2024 gestart: hierom is hij het wachten waard

Auteur: Ward Edema
0 reacties

De iPad Pro 2024 is deze week in productie gegaan, en het nieuwe model wordt de grootste upgrade in jaren. Dit is er allemaal vernieuwd.

Lees verder na de advertentie

iPad Pro 2024

De iPad Pro heeft inmiddels al bijna zes jaar hetzelfde design. In 2018 werd het huidige formaat aangekondigd: de eerste iPad met Face ID, zonder thuisknop, en met een usb-c-aansluiting. Toen revolutionair, inmiddels een bekend verhaal. In de jaren erna kreeg de iPad Pro vooral intern upgrades, met inmiddels de supersnelle M2-chip aan boord.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Echt verouderd is de iPad Pro 2022 dus nog niet, maar hij heeft wel één groot mankement: het display. Het 11-inch model moet het doen met een normale lcd, met beperkt contrast en een relatief trage reactiesnelheid. Het 12,9-inch model heeft een mini-led-scherm, waarbij het contrast al een stuk beter is, maar ook die techniek is niet zonder gebreken. Kortom: het wordt tijd voor iets beters. En dat komt er nu.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iPad Pro 2024: productie gestart

De iPad Pro 2024 is namelijk deze week in productie gegaan, aldus het Koreaanse techblog The Elec, en die heeft een opvallend nieuw onderdeel. Het gaat om een oled-scherm in twee formaten: 11- en 13 inch. Oled is de schermtechniek die ook al op de iPhone gebruikt wordt, en biedt perfect contrast, supersnelle reactietijden en nieuwe mogelijkheden zoals always-on.

iPad Pro 2024

Met het nieuwe scherm krijgt de iPad Pro dus een flinke upgrade. Maar hij krijgt ook andere verbeteringen: dunnere schermranden, een magnetische MagSafe-oplaadpoort, en een snellere M3-chip. Ook krijgt het losse Magic Keyboard een nieuw aluminium design.

iPad Pro 2024 release

De iPad Pro 2024 wordt nu geproduceerd, en ligt vanaf april in de winkels. Door de nieuwe schermtechniek ligt de prijs een stuk hoger dan bij zijn voorganger, al is het nog gissen hoe duur hij precies wordt – wij verwachten een vanafprijs van zo’n € 1200.