Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPad Pro 2024 design: zo gaat de dunste iPad ooit eruitzien

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPad Pro 2024 dun

De iPad Pro 2024 wordt de dunste iPad die Apple ooit heeft gemaakt, en we hebben nu voor het eerst een beeld van hoe het design eruit gaat zien.

Lees verder na de advertentie

iPad Pro 2024 design

De iPad Pro krijgt dit jaar voor het eerst sinds 2018 een écht grote upgrade. Hoewel de tablet het de afgelopen jaren voornamelijk moest doen met steeds snellere chips, gaat dit jaar alles op de schop. Het display stapt voor het eerst over op oled, er komt ondersteuning voor de aankomende Apple Pencil 3 en een nieuw Magic Keyboard, en het design verandert flink.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Van die laatste verandering hebben we nu eindelijk beeld. In een stel gelekte CAD-tekeningen – dat zijn technische tekeningen die gebruikt worden door accessoiremakers – kunnen we precies de afmetingen van de nieuwe iPad zien. En die liegen er niet om: de iPad Pro 2024 wordt de dunste iPad ooit.

kooptip

Extreem dun

Op de tekeningen, in de handen van MacRumors, wordt aangegeven dat de 11-inch iPad Pro slechts 5,1 millimeter dun wordt – zijn grotere 13-inch broer komt zelfs op 5,0 millimeter uit. Ter vergelijking: de huidige 11- en 12,9-inch iPad Pro zitten respectievelijk op 5,9 en 6,4 mm.

iPad Pro 2024 design

Op de tekeningen is ook te zien dat door het extreem dunne design er bijna geen ruimte meer is voor de usb-c-poort. Daarnaast steekt de camera weer wat verder uit – een trend die we al een tijdje zien bij de iPhone. Niet zichtbaar op de tekeningen is dat de selfiecamera nu verplaatst is naar een zijrand van de iPad, maar volgens eerdere geruchten is dit wel het geval.

iPad Pro 2024 release

De iPad Pro 2024 komt waarschijnlijk al volgende maand, dus in maart, uit. Dan wordt de tablet samen met een nieuwe iPad Air aangekondigd tijdens het eerste Apple-event van het jaar. Houd dus iCreate de komende tijd goed in de gaten voor het laatste nieuws!