Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Dit kun je verwachten van de Apple Pencil 3

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Pencil 3 verwachtingen

Het lijkt erop dat de volgende generatie Apple Pencil er snel aan komt. Hoe vernieuwend wordt deze stylus? Dit zijn onze Apple Pencil 3 verwachtingen.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPad en Apple Pencil? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Pencil 3 verwachtingen

De Apple Pencil is Apple’s eigen stylus, speciaal voor de iPad. Er zijn twee versies: de Apple Pencil 1 en Apple Pencil 2. Maar welke je nodig hebt, ligt aan het iPad-model dat je hebt. Zo laad je de eerste versie op door hem in de iPad te steken, de tweede koppel je magnetisch aan de zijkant van je tablet. Qua functionaliteiten zijn ze wel hetzelfde: met de Apple Pencil kun je schrijven, tekenen, aantekeningen maken en meer.

kooptip

Inmiddels gaan er geruchten dat er elk moment een nieuwe generatie van de Apple Pencil zal verschijnen. Het zou zelfs vandaag al kunnen gebeuren! Wat zijn onze verwachtingen voor de Apple Pencil 3? Er is nog veel onduidelijk, maar hieronder hebben we wat mogelijke scenario’s op een rij gezet.

Beste Apple Pencil?

Scenario één is dat de Apple Pencil 1 en 2 in de winkels blijven liggen, maar dat de derde generatie de overtreffende trap wordt. Dat wil zeggen: de Apple Pencil 1 is goed, de Apple Pencil 2 beter en de Apple Pencil 3 het best.

In dit geval zou de nieuwe stylus wel wat nieuws moeten bieden. We verwachten in ieder geval een usb-c-aansluiting in plaats van Lightning. Verder zijn er geruchten over een Pencil met verwisselbare punten om verschillende tekenstijlen na te bootsen, maar over andere nieuwe functies weten we nog niets.

Maar of Apple dit scenario zal verwezenlijken? Die kans achten we klein. Want voor welke modellen zou de Apple Pencil 3 dan compatibel zijn? Waarschijnlijk gaat het dan om de Pro-iPads, maar de Apple Pencil 1 voelt dan extra oud aan. Bovendien wordt het heel verwarrend als Apple drie verschillende stylussen verkoopt en je zelf moet uitvogelen welke je nodig hebt.

Vervanger Apple Pencil 1

Optie twee lijkt wat ons betreft waarschijnlijker: de Apple Pencil 3 vervangt de Apple Pencil 1. Laatstgenoemde heeft nog steeds een Lightning-aansluiting. Maar kijken we naar de nieuwste iPad-modellen, dan is deze stylus inmiddels alleen nog maar compatibel met de ‘reguliere’ iPad. En die heeft een usb-c-aansluiting. Je kunt de stylus dus niet zomaar in de iPad stoppen om hem op te laden of te koppelen, daarvoor heb je een omslachtige adapter nodig. Een nieuwe Pencil zou dit probleem oplossen.

Vervanger beide Pencils?

Hiervoor noemden we het al even, maar met een naam als ‘Apple Pencil 3’ verwachten we dus ook wat nieuwe functies. Maar een stylus die meer kan dan de Pencil 2 en juist compatibel is met de minder geavanceerde iPad, dat zou niet logisch zijn. De iPad Air en iPad Pro lijken dan juist geschiktere kandidaten.

Het laatste scenario is dan ook dat hij zowel de Apple Pencil 1 als 2 vervangt. Wat ons betreft heeft dit de voorkeur: het is voor iedere Apple-gebruiker meteen duidelijk welk model je nodig hebt. Maar het probleem hiermee is dat je de stylus dan zowel magnetisch als met usb-c aan de iPad moet kunnen koppelen, afhankelijk van het tablet-model dat je hebt. En of Apple die route op gaat, dat is nog maar de vraag.

Release?

Voor nu gaan we uit van scenario twee – al duimen we voor nummer drie. Hoe dan ook, het zou zomaar kunnen dat we er vandaag al achter gaan komen wat er gaat gebeuren. Er duiken namelijk steeds meer geruchten op dat Apple vandaag met wat nieuwe iPads komt. Daar kan ook meteen een nieuwe Pencil bij.