Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit weten we al van de iPad Air 2024

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad Air 2024 verwachtingen

Apple brengt dit jaar heel wat nieuwe tablets uit, waaronder een splinternieuwe iPad Air. Wat daar precies nieuw aan wordt? Dit zijn de verwachtingen van de iPad Air 2024.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPad Air 2024? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPad Air 2024 verwachtingen

De iPad raakte vorig jaar compleet ondergesneeuwd. 2023 was namelijk het eerste jaar sinds de release van de tablet in 2010 dat er geen enkel nieuw iPad-model verscheen, terwijl bijna alle andere Apple-producten wél in het zonnetje werden gezet. Zo introduceerde Apple vorig jaar behoorlijk wat nieuwe producten: de iPhone 15, Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2, nieuwe Macs als de iMac 2023 en Mac mini 2023, en nog veel meer. Met de onthulling van de Apple Vision Pro kwam er zelfs voor het eerst jaren een compleet nieuwe productcategorie bij.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

In 2024 komt de aandacht weer wél op de iPad te liggen, want volgens diverse Apple-leakers worden alle iPad-modellen dit jaar vernieuwd. Zo krijgen de iPad mini, Pro, en Air allemaal een upgrade. Over laatstgenoemde zijn al behoorlijk wat geruchten verschenen, en mogelijk wordt het de grootste upgrade voor de iPad Air óóit! Maar wat zijn de verwachtingen voor deze iPad Air 2024?

Display

Op het eerste gezicht lijkt het display van de iPad Air 2024 identiek aan dat van zijn voorganger. Zo behoudt het scherm de lcd-techniek, evenals platte randen en een schermformaat van 10,9 inch. Maar Apple heeft wel plannen om ditzelfde ontwerp een nieuwe vorm te geven.

Maar er is meer: naar verluidt komt de iPad Air 2024 óók in een 12,9-inch formaat, zo beweert onder andere Apple-kenner Mark Gurman. Daardoor heb je als gebruiker voor het eerst keuze tussen twee display-formaten voor een Air-model. Bij de Pro-modellen is dit al langer het geval, dus de Air lijkt steeds meer op Apple’s geavanceerdere tablet. Al behoudt het grotere model ook gewoon de lcd-schermtechniek.

Grote camera

iPad Air 2024 verwachtingen

Draai je de iPad om, dan vind je linksboven in de hoek één enkele lens voor de camera. Die bevindt zich in een camera-eiland: een soort camera-behuizing in de behuizing van de iPad. Dit eiland vind je ook terug op de meeste iPhones.

Volgens een gelekt document heeft het camera-eiland van de iPad Air een gloednieuw design. De lens komt namelijk in een verticaal balkje terecht, en de camera steekt zelfs wat verder uit. Vergelijk het maar met de camera van de iPhone X uit 2017. Verder heeft de camera voor het eerst een flitser. Het blijft onduidelijk waarom Apple die plotseling een aan de iPad heeft toegevoegd, maar mogelijk maakt het nieuwe ontwerp voor het eiland hier ruimte voor vrij.

Nieuw Magic Keyboard?

iPad Air Magic Keyboard

De iPad Pro 2024 krijgt een gloednieuw Magic Keyboard, zo zijn de verwachtingen. Veel details zijn nog niet bekend, alleen dat dit toetsenbord een steviger frame met een aluminium ontwerp krijgt. En dat deze Pro-tablet daarmee steeds meer op een laptop lijkt.

Maar helaas, volgens Mark Gurman wordt dit Magic Keyboard exclusief voor de iPad Pro-modellen. Beide versies van de iPad Air 2024 moeten het dus nog steeds doen met het huidige Magic Keyboard. Op deze manier wil Apple hun gebruikers dus aansporen om tóch voor het Pro-model te gaan.

iPad Air 2024 release?

Kun je niet meer wachten op de nieuwe tablet? Dat hoeft ook niet lang meer, want naar verluidt vindt de iPad Air 2024 release al in het voorjaar plaats. Zo verschijnt de iPad Pro 2024 waarschijnlijk al in maart – volgende maand dus – en de kans is groot dat de iPad Air 2024 tegelijkertijd in de winkels ligt.

De vanafprijs blijft nog een mysterie. De huidige iPad Air gaat over de toonbank vanaf 789 euro, dus we verwachten een soortgelijk prijskaartje voor het nieuwe model. Al zal de grotere variant vast duurder worden.