Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deze nieuwe iPads en MacBooks komen al in maart 2024 uit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPad Pro 2024

Apple gaat in maart 2024 drie gloednieuwe producten aankondigen: twee verschillende iPads en een MacBook. En die krijgen grotere updates dan je verwacht.

Lees verder na de advertentie

Nieuwe iPads en MacBooks

Het is nu al een bewogen jaar voor Apple. Op 2 februari, dus aanstaande vrijdag, wordt de Apple Vision Pro uitgebracht in de VS. En vorige week kondigde het bedrijf aan dat de iPhone met iOS 17.4 voorgoed verandert dankzij nieuwe regels van de EU.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

In maart volgt er nog meer Apple-nieuws. Volgens Apple-analist Mark Gurman komen er eind maart namelijk heel wat nieuwe producten uit. Het zou gaan om twee nieuwe iPads – de iPad Air en iPad Pro – en een nieuwe versie van de MacBook Air. En er verandert heel wat!

kooptip

iPad Air 2024

De iPad Air krijgt een relatief subtiele upgrade. Aan de binnenkant komt voor het eerst de M2-chip. Nu zit er nog de M1 aan boord. Daarnaast krijgt de draadloze kant van de iPad een boost met Wifi 6E en Bluetooth 5.3, en is er een kans dat de usb-c-poort ondersteuning krijgt voor Thunderbolt. Het design blijft verder nagenoeg onveranderd.

iPad Air 2024

Wat minder subtiel is dat er naast het 10,9-inch model van de iPad Air ook een totaal nieuw 12,9-inch model komt. Deze heeft dezelfde specificaties als zijn kleinere broer, maar dan met het grote lcd-display dat we al kennen van de 12,9-inch iPad Pro uit 2018 en 2020. Daardoor kun je voor het eerst een grote iPad krijgen zonder dat je een Pro-prijs betaalt.

iPad Pro 2024

De iPad Pro heeft al sinds 2018 hetzelfde design, dus het wordt tijd voor vernieuwing. En die vernieuwing gaat er komen met de iPad Pro 2024. Naar verwachting krijgt hij veel dunnere schermranden, een horizontaal geplaatste selfiecamera, een magnetische MagSafe-aansluiting en een vernieuwd camera-eiland.

iPad Pro 2024

Ook is het display voor het eerst een oled-scherm. Dit zorgt voor veel beter contrast en een hogere maximale helderheid, wat de iPad Pro perfect maakt voor het kijken van films en series. Aan de binnenkant wordt de M3-chip geplaatst, die vooral voor betere grafische prestaties zorgt. Ook komen er nieuwe accessoires: de Apple Pencil 3 en een aluminium Magic Keyboard.

MacBook Air 2024

De 13-inch MacBook Air is in 2022 voor het laatst volledig vernieuwd, en in 2023 kwam er een 15-inch variant uit met verder dezelfde specificaties als de kleinere versie. Dit jaar verwachten we dat beide formaten een update krijgen met de M3-chip, Wifi 6E en Bluetooth 5.3. Verder blijft de MacBook Air ongewijzigd.

Apple-event?

Apple event Tim cook

Gezien de grote wijzigingen bij de iPad Pro, evenals het nieuwe formaat iPad Air, is het aannemelijk dat ze aangekondigd worden tijdens een speciaal Apple-event. Dat evenement zal dan midden of eind maart plaatsvinden.