Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Eerste foto’s gelekt: zo ziet de iPad Air 2024 eruit

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPad Air 2024 gelekt

De eerste foto’s van de iPad Air 2024 zijn gelekt, en die geven al veel weg over het nieuwe model! Dit weten we nu.

Lees verder na de advertentie

iPad Air 2024

De iPad was vorig jaar het ondergeschoven kindje van Apple. In heel 2023 werd er geen één nieuw model van de tablet uitgebracht, en dat was voor het eerst sinds 2010! Gelukkig komt er in 2024 een inhaalslag, want Apple wil dit jaar nieuwe modellen uitbrengen van de iPad mini, iPad Pro, en iPad Air.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Laatstgenoemde krijgt een flinke upgrade. Dat begint al aan de binnenkant: naar verwachting krijgt het model de supersnelle M2-chip uit de Mac, en voor het eerst ondersteuning voor Wifi 6E en Bluetooth 5.3. Maar aan de buitenkant zijn de veranderingen pas écht groot!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Eerste foto iPad Air 2024

De iPad Air komt er namelijk voor het eerst in twee formaten: 10,9 inch en 12,9 inch. Dat laatste formaat komt overwaaien van de iPad Pro. Hierdoor kun je eindelijk een grote iPad in huis halen zonder dat je er direct de hoofdprijs voor betaalt. Hetzelfde trucje paste Apple vorig jaar ook al toe met de 15-inch MacBook Air – daarvoor kon je alleen een groter scherm krijgen met een MacBook Pro.

Techwebsite 91mobiles heeft nu voor het eerst beelden gedeeld van de nieuwe iPad Air. Het gaat om zogenaamde CAD-tekeningen waarmee accessoiremakers alvast hoesjes kunnen ontwerpen. Hierop is het grotere formaat te zien, evenals een herontworpen camera en de aanwezigheid van Touch ID in de aan/uit-knop. Ook zit de selfiecamera nog op de ‘oude’ plek, en dus niet in de rechterrand zoals bij de iPad 2022.

iPad Air 2024 release

De iPad Air 2024 ligt vanaf het voorjaar – rond maart of april – in de winkels. Waarschijnlijk wordt hij tegelijk aangekondigd met de vernieuwde iPad Pro, die voor het eerst een totaal nieuw display krijgt.