Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Verrassing: nieuw ontworpen iPad Air 2020 nú te koop!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Air 2020 release


Lees verder na de advertentie

Vanaf vandaag kun je de iPad Air 2020 kopen. Apple kondigde deze iPad aan tijdens de keynote op 15 september. Dat hij vanaf nu te koop is, is alsnog een verrassing want de releasedatum is nooit vermeld. De opvallendste vernieuwing? De nieuwe iPad Air is enorm veel toegegroeid naar de iPad Pro, Apple’s meest geavanceerde iPad.

iPad Air 2020: net de iPad Pro!

Als je de iPad Air ziet, denk je in eerste instantie dat het om de iPad Pro gaat. Dat komt met name door het ontwerp: deze vierde generatie van de iPad Air heeft afscheid genomen van de forse schermrand met thuisknop. De iPad Air heeft nu hetzelfde futuristische design als de iPad Pro. Het 10,9-inch scherm heeft afgeronde hoeken en is omlijst door een smalle, zwarte rand zonder thuisknop.

Maar daar blijft het niet bij. De iPad Air is ook uitgerust met de populairste Pro-functies. Zo heeft hij een usb-c-poort op de plek waar eerst de Lightning-poort zat – tot nu toe had alleen de iPad Pro een usb-c-aansluiting. Bovendien biedt deze iPad Air ondersteuning voor enkele los verkrijgbare accessoires die voorheen waren voorbehouden aan de iPad Pro. Het gaat om de tweede generatie van de Apple Pencil. Deze is wat gemakkelijker op te bergen, op te laden en te koppelen dan de eerste generatie. Ook kun je de iPad Air gebruiken in combinatie met een Magic Keyboard, met ingebouwd trackpad.

Nieuwe vorm van Touch ID

Voor de beveiliging van de iPad heeft Apple opnieuw gekozen voor Touch ID. De vingerafdrukscanner zat altijd in de thuisknop, maar die is bij deze iPad Air verdwenen. De aan/uit-knop boven op de iPad bevat nu de Touch ID-sensor. Leg hier je vinger op om de iPad te ontgrendelen of betalingen te bevestigen. Omdat de iPad Air geen Face ID (gezichtsherkenning) heeft, heeft ook een minder geavanceerde selfiecamera dan de iPad Pro. Het is een van de opvallendste verschillen tussen de iPad Air 2020 en iPad Pro 2020.

Specificaties iPad Air 2020


kooptip

https://youtu.be/r_VSll0WLZE

Dit zijn de belangrijkste specificaties van de nieuwe iPad Air:

  • 10,9-inch Liquid Retina-display.
  • Design zonder thuisknop, maar mét Touch ID.
  • Krachtige A14 Bionic-chip.
  • 64 of 256 GB opslag
  • Een enkele 12-megapixelcamera aan de achterkant.
  • Usb-c in plaats van Lightning.
  • Een Smart Connector, om hem aan te sluiten op een Magic Keyboard.
  • Verkrijgbaar in roségoud, groen, hemelsblauw, spacegrijs en zilver.

iPad Air 2020 kopen

Er zijn verschillende versies van de iPad Air 2020. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid opslag. Modellen met mobiel internet zijn duurder. Dit zijn de prijzen:

Opslag Wifi Wifi & 4G
64 GB € 669 € 809
256 GB € 839 € 979

De iPad Air 2020 is nu te koop bij Apple en binnenkort ook bij winkels als Coolblue en Bol.com.