Terug naar iPad Air krijgt oled-scherm eerder dan verwacht
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad Air krijgt oled-scherm eerder dan verwacht

Door Ward Edema1 juli 2021 12:362 min. leestijd0

Hoewel enkele maanden geleden nog de iPad Pro met mini-led-scherm werd geïntroduceerd, lijkt Apple al bezig te zijn met de volgende grote stap: een oled-scherm op zowel de iPad Air 2022 als de iPad Pro 2023.

iPad Air 2022 oled

iPad Air 2022: oled

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo zal de iPad Air, die nu nog een traditioneel lcd-scherm heeft, als eerste iPad-model een oled-scherm ontvangen in 2022.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In tegenstelling tot de oled-schermen op de huidige iPhones zou hierbij geen sprake zijn van een flexibel oled-paneel. Apple gebruikt deze techniek bij de iPhone zodat het scherm intern gebogen kan worden onder de rand, wat resulteert in dunnere schermranden. Bij de aankomende iPad Air blijven de schermranden door het ontbreken van zo’n flexibel paneel waarschijnlijk hetzelfde als bij het huidige model.

iPad Pro 2023

Naast de iPad Air zouden ook de iPad Pro-modellen in 2023 een oled-scherm krijgen. Opmerkelijk is dat de grootste iPad Pro 2021 in april nog de upgrade naar een mini-led-scherm ontving, en Apple doorgaans niet zo snel van schermtechniek wisselt.

Mini-led biedt net zoals oled een sterk verbeterd contrast ten opzichte van lcd. Het is bovendien goedkoper om te produceren, maar heeft als nadeel dat er in sommige omstandigheden blooming-effecten kunnen optreden. Dit houdt in dat lichte beelden op een donkere achtergrond een omringende gloed krijgen. Oled-schermen hebben dit probleem niet.

In het geval van de nieuwe iPad Pro zou Apple voor flexibele oled-panelen hebben gekozen, waardoor Apple de schermranden van de iPad Pro dus wél dunner kan maken. Bloomberg schreef begin juni al over een mogelijk nieuw ontwerp voor de iPad Pro, waarbij zoals op de huidige iPhones de achterzijde van glas wordt om draadloos opladen mogelijk te maken. Apple zou dus tegelijkertijd door de komst van een oled-scherm dunnere schermranden kunnen verwerken in dit nieuwe ontwerp.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van de iPad? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: 

Bron: via 9to5mac

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar