Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPad is moeilijk verkrijgbaar: nieuwe iPad 2021 op komst?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad 2020


Lees verder na de advertentie

Volgende week is het zover: het grootste Apple-event van het jaar vindt dan plaats. Met ongetwijfeld de iPhone 13, de AirPods 3 en … een nieuwe iPad 2021? Het begint er steeds meer op te lijken!

In alle geruchten over het Apple-event is de komst van een nieuwe iPad de onzekere factor. Het zou kunnen dat die volgende week wordt aangekondigd, maar later dit jaar is ook nog een optie. Maar nu is er een aanwijzing dat het toch écht volgende week wordt. Namelijk de zeer beperkte beschikbaarheid van de huidige iPad.

iPad 2021 release komt eraan

Apple-journalist Mark Gurman is het opgevallen dat de huidige instap-iPad steeds lastiger verkrijgbaar is bij Apple. In de VS zijn sommige modellen compleet uitverkocht. Of ze hebben een wekenlange levertijd. In Europa is het iets minder extreem, maar gaat het wel dezelfde kant op. Alsof de resterende voorraad opgemaakt en niet meer aangevuld wordt.

Volgens Gurman hebben Apple-medewerkers te horen gekregen dat ze met klanten niet mogen speculeren over wat er aan de hand is. Tel daarbij op dat de laatste twee instap-iPads beide in september onthuld werden, en je weet dat een iPad-aankondiging volgende week zeer plausibel is.

Wat is er nieuw?


kooptip

De iPad 2021 wordt het nieuwe instap-model iPad en zal niet drastisch anders zijn dan zijn voorganger. Wel wordt hij iets dunner en lichter van gewicht, zodat hij gemakkelijker mee te nemen is. Apple hoopt daarmee – en met de vriendelijke prijs natuurlijk – onder meer scholieren en studenten aan te spreken. De iPad zal een betere processor krijgen, maar om de prijs acceptabel te houden wordt dit niet het nieuwste van het nieuwste.

Apple werkt overigens ook aan een vernieuwde iPad mini, maar die verwachten we pas later dit jaar. Het huidige model is ook nog voldoende op voorraad. De iPad mini is sinds 2019 niet meer vernieuwd, en Apple pakt hem nu stevig aan. Als de geruchten kloppen, krijgen we straks een iPad mini die een kleine versie is van de iPad Air, met een voorkant die een en al scherm is en zonder thuisknop.

Apple-event 14 september

Het Apple-event vindt plaats op dinsdag 14 september, 19.00 uur Nederlandse tijd. We verwachten de nieuwe iPhone 13 en nog een aantal andere nieuwe Apple-producten. Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het event sturen we je een samenvatting met alle highlights!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Mark Gurman