Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPad 2021 wordt dunner en sneller – en komt er al snel aan’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad 2020


Lees verder na de advertentie

Apple is van plan om dit jaar een vernieuwde iPad uit te brengen. Die krijgt een iets ander design – Apple richt zich met deze instap-iPad met name op scholieren en studenten, zo meldt Mark Gurman van Bloomberg.

iPad 2021: dunner en dus gemakkelijker mee te nemen

Het gaat om alweer de negende generatie van het reguliere model en het is de opvolger van de iPad 2020 van september vorig jaar. Het nieuwe instap-model is er voor consumenten die een betaalbare tablet zoeken voor dagelijks gebruik. Apple heeft hierbij onder meer scholieren op het oog.

Volgens Gurman krijgt deze iPad 2021 het klassieke design. Oftewel: het gaat om een iPad met een thuisknop onderaan het scherm. Je ontgrendelt het met Touch ID (de vingerafdrukscanner). Toch verandert er wel degelijk iets aan het design. Volgens Gurman wordt de iPad namelijk een stukje dunner. Ideaal natuurlijk als je hem dag in dag uit mee naar school moet nemen.

Naar verwachting krijgt de nieuwe iPad ook een snellere processor. Dat is overigens geen vanzelfsprekendheid. Zo had in het verleden zowel de iPad 2018 als de iPad 2019 een A10-chip, om in 2020 meteen ook sprong te maken naar de A12-chip. Maar laten we hopen op een A13-chip zoals we die kennen van de iPhone 11.

Nog meer iPads?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple heeft nog heel wat voor ons in petto dit jaar. Naar verluidt organiseert het bedrijf dit jaar nog drie events. Tijdens een van die events wordt dus de nieuwe reguliere iPad gepresenteerd. Maar we verwachten ook een nieuwe iPad mini en die ondergaat een ware metamorfose. De kleinste iPad zou het randloze design van de iPad Air en de iPad Pro krijgen.

Bron: via MacRumors