Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple verklapt hoe laat iOS 18 onthuld wordt

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 18 aankondiging tijdens WWDC

Binnen nu en twee weken gaat het grootste Apple-event van het jaar van start: de WWDC. Eerder werd al bekendgemaakt dat het event begint op maandag 10 juni, maar nu heeft Apple het volledige programma naar buiten gebracht. Daarom weten we nu precies wanneer en hoe laat iOS 18 onthuld wordt.

Lees verder na de advertentie

Op de hoogte blijven van alles rondom iOS 18? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18 hoe laat?

De WWDC (kort voor World Wide Developers Conference) is Apple’s conferentie voor software-ontwikkelaars én Apple-liefhebbers. We wisten eerder al dat de WWDC loopt van maandag 10 juni tot en meet vrijdag 14 juni. Maar nu weten we zeker dat op 10 juni de keynote plaatsvindt, en wel om 19.00 uur Nederlandse tijd.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

‘WWDC gaat van start met de bekendmaking van enkele baanbrekende updates die later dit jaar voor de Apple platforms worden verwacht’, zo zegt Apple op zijn website. De baanbrekendste zal dit jaar ongetwijfeld iOS 18 zijn, met diverse vernieuwingen op het gebied van AI en mogelijk een compleet nieuw design. Maar ook de nieuwe versies van iPadOS, macOS 15, watchOS, tvOS en visionOS worden gepresenteerd.

Het verdere WWDC 2024-programma

De keynote is slechts het begin van de WWDC. Voor app-ontwikkelaars begint het echte werk pas daarna. De WWDC24 loopt nog door tot en met vrijdag 14 juni, en gedurende deze dagen organiseert Apple verschillende (online) workshops met detail-informatie tijdens de keynote aangekondigde vernieuwingen. Zo kunnen ontwikkelaars hun apps direct aanpassen aan alle nieuwe functies.

Verder is er een Platforms State of the Union, worden ook nog de Apple Design Awards uitgereikt aan de beste apps van het jaar en is er een speciaal programma voor uitblinkers van de Swift Student Challenge. Het volledige WWDC24-programma kun je inzien op de website van Apple. Tijdens de WWDC-week worden overigens ook de eerste iOS 18 bèta-versies van de software uitgerold, en kunnen we aan de slag met alle grote nieuwe Apple-functies van 2024.