Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 18 bèta: wat mag je verwachten?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 18 beta

De Worldwide Developers Conference (WWDC) is bijna hier! Apple-gebruikers weten wat dit betekent: de onthulling van iOS 18, de nieuwste grote update voor de iPhone. Kort na deze aankondiging kun je al de eerste testversie van de software downloaden. Maar wanneer is de iOS 18 bèta release date? En wat is er nieuw in de update?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er nieuw is in iOS 18? Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De grote onthulling tijdens de WWDC

WWDC24

kooptip

De WWDC is Apple’s jaarlijkse evenement waar zowel ontwikkelaars als technologieliefhebbers samenkomen om de nieuwste innovaties te ontdekken. Dit jaar start de WWDC op maandag 10 juni. Tijdens de openingskeynote van dit Apple-event onthult Apple de nieuwe software voor alle apparaten, inclusief iOS 18 voor de iPhone. Hier krijgen we een voorproefje van de nieuwe functies die je dit najaar kunt verwachten.

Maar voordat die functies officieel beschikbaar zijn, lanceert Apple verschillende beta-versies gedurende de zomer. Wil je iOS 18 als eerste uitproberen? Dan kun je deelnemen aan het beta-programma. De vraag is: wanneer begint dit?

iOS 18 beta release date: de eerste versie

Traditioneel gezien verschijnt de eerste beta-versie van nieuwe iOS-software direct na de WWDC-keynote. Dit patroon heeft Apple de afgelopen jaren vaak gevolgd. Dus, de eerste iOS 18 beta zal waarschijnlijk beschikbaar zijn op maandag 10 juni, nog in de loop van de avond.

Kun jij deze beta meteen downloaden?

De eerste beta is een ontwikkelaarsbeta, bedoeld voor app-makers met een betaald Apple Developer-account. Deze ontwikkelaars kunnen de beta downloaden om hun apps te testen en aan te passen aan de nieuwe software. Als je geen ontwikkelaar bent, hoef je je geen zorgen te maken. Er is ook een publieke beta waarmee je iOS 18 voor de officiële release in september kunt uitproberen.

Wanneer verschijnt de publieke beta?

De publieke bèta verschijnt meestal vier of vijf weken na de eerste ontwikkelaarsbèta. Als er in die iOS 18 developer beta veel fouten en bugs zitten, kan het wat langer duren. Vorig jaar was de bèta er op 12 juli, het jaar daarvoor op 11 juli. We verwachten de iOS 18 beta release date ook rond deze tijd.

Wat is er nieuw in iOS 18?

Officieel weten we nog niets over iOS 18. Maar dat het een grote update gaat worden, staat buiten kijf. Als we de geruchten mogen geloven, vormt AI de hoofdmoot van de iOS 18 update – hoe kan het ook anders! Er komen nieuwe AI functies die je helpen bij het opstellen van berichten en andere teksten, Siri wordt een stukje slimmer en we verwachten nieuwe slimme gereedschappen voor het bewerken van je foto’s. Met de iOS 18 beta download ben je straks de eerste die alle nieuwe functies kan testen!