Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 18 bèta 2 is uit: wat is er nieuw?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 18 beta 2

iOS 18 bèta 2 is uit. In deze tweede testversie zitten weer de nodige vernieuwingen. Wat heeft Apple aangepast?

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom iOS 18? Meld je aan voor de nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 18 bèta 2

Apple heeft iOS 18 begin deze maand aangekondigd. Deze grote iPhone-update verschijnt officieel pas in september, maar is nu al verkrijgbaar als testversie. Op dit moment overigens alleen nog voor ontwikkelaars die zich bij Apple geregistreerd hebben. We verwachten binnen enkele weken ook een publieke iOS 18 bèta. Daar zitten dan alle vernieuwingen in die ook al in de ontwikkelaarsbèta zitten.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Wat is er nieuw?

In de tweede bèta zitten grote nieuwe functies. Ten eerste ‘Synchrone iPhone-weergave’, waarmee je het scherm van je iPhone op je Mac te toont (en ook kunt bedienen). De Mac moet dan wel al macOS Sequoia draaien. Daarnaast is er verbeterde ‘SharePlay-schermdeling’, die het delen van je scherm met anderen mogelijk maakt. Je kunt hierbij ook tekenen op het scherm.

Het toeval wil dat deze beide functies voorlopig niet naar Europa gaan komen. Apple heeft aangegeven problemen te verwachten met de Europese DMA (Digital Markets Act), en kiest er daarom uit voorzorg voor om deze functies hier niet uit te brengen. Hetzelfde geldt voor de allergrootste iOS 18 functie, Apple Intelligence.

En verder …

iOS 18 bèta 2 voegt een schakelaar toe voor het nieuwe RCS-berichtenprotocol dat SMS en MMS vervangt. Op dit moment is de RCS-schakelaar er alleen voor Amerikaanse iPhone-gebruikers die een provider hebben die het ondersteunt.

Verder zijn er nog wat kleine vernieuwingen. Zo krijg je wat meer haptische feedback als je de uit-knop in het vernieuwde Bedienigspaneel aanraakt, zodat je hem minder snel per ongeluk uitzet. Ook zijn er qua design wat dingen aangepast: het tweekleurige beginscherm ziet er bijvoorbeeld weer wat netter uit.

Voor de iPad is er ook nieuws: de zaken die eerder dit jaar naar met iOS 17.4 naar de iPhone kwamen vanwege de DMA, komen nu ook naar iPadOS 18. Het gaat om alternatieve appwinkels en apps downloaden van websites.

Alle nieuwe iOS 18-functies

Al met al kleine aanpassingen dus, in deze tweede bèta. Ben je nieuwsgierig naar alle grote vernieuwingen? Lees dan ook iOS 18: nieuwe functies die naar je iPhone komen!

iOS 18 Academy