Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17: deze iPhone-functie is verplaatst (en niemand vindt het fijn)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17 functie verplaatst


Lees verder na de advertentie

iOS 17 heeft een belangrijke iPhone-functie verplaatst, en daar is lang niet iedereen blij mee.

iOS 17: Telefoon-functie verplaatst

iPhone-functie verplaatst

Met iOS 17 heeft Apple de Telefoon-app in het zonnetje gezet. Je vindt er nu heel wat nieuwe functies, zoals Live Voicemail, voicemails in FaceTime en contactposters. Zelfs de interface van het belmenu heeft een make-over gekregen – tot onvrede van velen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Tijdens een telefoongesprek verschijnen er altijd al allerlei knoppen op het scherm, bijvoorbeeld om je geluid te dempen of een FaceTime-gesprek te beginnen. In iOS 16 en eerder bevinden deze knoppen zich halverwege het scherm, met in het midden onderin een grote rode knop om op te hangen. Maar in iOS 17 zijn al deze knoppen naar beneden verplaatst, en bevindt de ophangknop nu in de rechterbenedenhoek.

Waarom?

Op social media gaat de verplaatsing inmiddels viral, met de nodige ophef tot gevolg. Op zich logisch: iPhone-gebruikers zijn het al jaren gewend om op een specifieke plek te tikken om een telefoontje op te hangen. En iets afleren wat inmiddels automatisme is, blijft frustrerend. Helemaal als je nu steeds op de verkeerde knop duwt.

De ontwerpwijziging komt hoogst waarschijnlijk door de nieuwe contactposters. Iedereen kan straks een gepersonaliseerde poster met een foto of emoji samenstellen, zodat je voortaan sneller je contactgegevens kunt delen. Maar wanneer je iemand belt, verschijnt de poster van diegene ook in beeld. Daarvoor hebben de belknoppen dus ruimte vrij moeten maken, en is de ophangknop naar rechts verschoven.

Meer in iOS 17

iOS 17 is de volgende grote software-update voor de iPhone. Apple heeft het afgelopen juni uitgebreid gepresenteerd, dus we weten precies welke nieuwe functies de smartphone krijgt. Inmiddels zijn er al meerdere publieke bèta’s verschenen waarmee gebruikers de software kunnen testen. De algemene release vindt volgende maand plaats, dus dan kan iedereen iOS 17 installeren.

Wil je op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen rondom iOS 17? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!