Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 15-onthulling nadert: datum nu officieel bekend

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De lancering van de nieuwe iPhone 15-serie komt nu echt dichterbij. Traditioneel kondigt Apple zijn nieuwe paradepaardje aan in september, en dit jaar vormt daarop geen uitzondering: de uitnodiging voor het event is inmiddels verstuurd.

Datum iPhone 15-event

Apple heeft deze week de uitnodigingen voor het september-event verstuurd. Zet de datum van het iPhone 15-event maar in je agenda: dinsdag 12 september om 19.00 uur Nederlandse tijd. Naast de nieuwe iPhone wordt dan ook de nieuwe Apple Watch en mogelijk de volgende generatie AirPods gepresenteerd. Ook horen we wanneer iOS 17 verschijnt.


Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de iPhone 15? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 15 releasedatum

Nu de datum van het iPhone 15-event bekend is, wil je misschien ook weten hoe het zit met de verdere tijdlijn. Wanneer start de voorverkoop van de nieuwe iPhone? En wanneer komt de iPhone 15 uit?

Aan de hand van de keynote-datum, valt dat eenvoudig te beredeneren. De voorverkoop start doorgaans de vrijdag na de keynote, en precies een week later ligt de nieuwe iPhone dan in de winkels. Dat brengt ons op het volgende:

  • iPhone 15 aankondiging: dinsdag 12 september 2023 (bevestigd)
  • iPhone 15 pre-order: vrijdag 15 september 2023 (verwacht)
  • iPhone 15 release: vrijdag 22 september 2023 (verwacht)

Wel houden we een slag om de arm: er verschijnen naar verwachting vier iPhone 15-modellen, en mogelijk liggen ze niet allemaal al op 22 september in de winkel. Vorig jaar begon de verkoop van de iPhone 14 Plus pas op 7 oktober vanwege productieproblemen. In 2020 werd de release van de iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 mini en maand uitgesteld . En ook dit jaar zijn er (zoals bijna ieder jaar) geruchten dat de nieuwe iPhone-serie mogelijk vertraging oploopt.

Wil je alles weten over de verwachte vernieuwingen van de iPhone 15? Bekijk ons dossier: