Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 17.5 bèta 1 komt eraan – en maakt van je iPhone een Android

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17.5 bèta 1 release

iOS 17.5 bèta 1 is nog niet uit, maar volgens de laatste geruchten laat de release niet meer lang op zich wachten.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over iOS 17.5? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.5 bèta 1 release

iOS 17.5 is de volgende tussentijdse update voor het besturingssysteem van de iPhone. Deze krijgt het nummer 21F5048f, aldus een bron van het Amerikaanse 9to5Mac. Maar dat is wel zo’n beetje het enige wat we weten, want de eerste bèta van iOS 17.5 is nog niet uit. Al gaat dat waarschijnlijk niet lang meer duren.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het nummer werd onthuld door een bron van 9to5Mac. Het gaat om een account op socialmedia dat het al vaker bij het rechte eind heeft gehad als het gaat om Apple-leaks, zo schrijft de techwebsite. De bron zelf blijft geheim – de gebruiker heeft diens account privé gemaakt, en dus afgeschermd voor niet-volgers.

Het account plaatst informatie over software-updates doorgaans net voordat Apple de betreffende update zelf aankondigt. Dus gezien het nu berichten plaatst over iOS 17.5 bèta 1, moet de testversie er snel aankomen, zo redeneert 9to5Mac. Maar dat niet alleen: de techwebsite ziet ook steeds meer bewijs voor iOS 17.5 in Google Analytics, een programma om gegevens van websites te bekijken.

Nieuwe functies?

Welke nieuwe functies iOS 17.5 bèta 1 zal introduceren? Eentje weten we zeker: binnen de EU wordt het straks mogelijk om apps te installeren via de websites van de ontwikkelaars. Voorheen kon je apps alleen downloaden via de App Store. Sinds iOS 17.4 kan dit ook via alternatieve appwinkels, en Apple kondigde eerder deze maand aan dat het installeren van apps via websites in de lente van dit jaar naar de iPhone komt. Dat moet dan wel met iOS 17.5 zijn. Je iPhone begint dus steeds meer op een Android te lijken!

Alle andere nieuwe functies blijven nog geheim. Volgens Apple-leaker Nicolás Álvarez komen er wat wijzigingen naar de herstelcontacten van het Apple ID, maar hij heeft niet genoemd wat er dan zoal gaat veranderen. Bovendien is het mogelijk dat iOS 17.5 überhaupt weinig vernieuwend wordt, gezien iOS 17.4 een relatief grote update was. Althans, voor iPhone-gebruikers in de Europese Unie.

iOS 17.5 release?

De vorige software-update was dus iOS 17.4. Hiermee kregen iPhones binnen de EU er behoorlijk wat functies bij, zoals ondersteuning voor alternatieve appwinkels en het instellen van je eigen standaard browser. Maar deze update verscheen op 5 maart, en is dus al bijna een maand uit.

Verwachting is dan ook dat iOS 17.5 bèta 1 snel verschijnt, helemaal met het nieuws van 9to5Mac. Mogelijk deze week nog – wellicht heeft Apple gewacht tot het paasweekend voorbij zou zijn. Daarna zullen nog veel meer bèta’s van iOS 17.5 volgen. Waarschijnlijk verschijnt de update dan halverwege of eind mei, net zoals iOS 16.5 vorig jaar.

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 17.5? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac