Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze handige iPhone-functie komt terug in iOS 17.3

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 17.3 beta 2 teruggetrokken

In oktober viel het doek voor een handige iPhone-functie, maar met iOS 17.3 is hij weer terug van weggeweest.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de release van iOS 17.3? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iOS 17.3 functie

iOS 17.3 is de volgende update voor het besturingssysteem van de iPhone. De eerste bèta – een speciale versie om de software te testen – verscheen in december, de meest recente bèta kwam vorige week uit. Inmiddels weten we zelfs al wanneer de iOS 17.3 release date is: deze week komt de update voor iedereen uit, zo verklapte Apple in een persbericht. Een concrete release datum hebben ze niet onthuld, maar wij verwachten dat je iOS 17.3 op maandag 22 of dinsdag 23 januari kunt installeren.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Met iOS 17.3 krijgt de iPhone er weer wat nieuwe functies bij. Denk aan ‘Bescherming voor gestolen apparaat’, waarmee je iPhone waardeloos voor dieven wordt. En zijn jij en je vrienden geabonneerd op Apple Music, dan kunnen jullie straks ‘Gemeenschappelijke afspeellijsten’ maken: playlists waarin iedere gebruiker nummers kan toevoegen, verwijderen en meer. Deze functies zaten er al in met de eerste bèta van iOS 17.3, maar met de meest recente testversie voegde Apple op de valreep nóg een functie toe – en die is niet helemaal nieuw.

iTunes Store

Het was zeventien jaar mogelijk, maar sinds de release van iOS 17.2 in december is het niet meer mogelijk om films en series in de iTunes Store te kopen. In plaats daarvan wordt je voortaan doorgestuurd naar de TV-app. Daar kun je niet alleen films en series kopen, maar vind je ook de titels die je eerder al hebt aangeschaft. En uiteraard staan hier ook de originals van Apple TV+ en de diensten die je hebt gekoppeld, zoals Disney+.

Met iOS 17.3 komt een bijbehorende functie van de iTunes Store weer terug! Bij het kopen van films en series hoorde namelijk ook de mogelijkheid om een verlanglijstje te maken: een overzicht van alle films en series die je nog niet hebt gekocht, maar waarvoor je dit wel wilt doen. Met iOS 17.2 verdween dit lijstje – waarschijnlijk vanwege de andere veranderingen in de iTunes Store – en de TV-app heeft hier geen vervanger voor. In iOS 17.3 bèta 3 (en iPadOS 17.3 bèta 3) is de functie dus weer terug, en kun je na het updaten weer een heuse filmverzameling samenstellen.