Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Je iPhone maakt straks ruimtelijke foto’s (en dat lijkt bijna magie)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone ruimtelijke foto's


Lees verder na de advertentie

De iPhone krijgt de mogelijkheid om ruimtelijke foto’s en video’s te maken, en het resultaat lijkt zowat uit een Harry Potter-film te komen.

Ruimtelijke foto’s en video’s

Wie goed heeft opgelet tijdens de presentatie van de Apple Vision Pro, is al bekend met het fenomeen van ruimtelijke foto’s en video’s. Apple’s headset heeft namelijk een speciale 3D-camera, waarmee je je omgeving met diepte vastlegt. Kijk je de beelden terug, dan verandert het perspectief als je je hoofd beweegt.

Dit doet dus een beetje denken aan de chocokikkerplaatjes van Harry Potter, waar je ook als het ware in kunt kijken. Zie hieronder de demonstratie van Apple tijdens de WWDC 2023:

iPhone ruimtelijke foto’s


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Volgens een nieuw gerucht van een leaker op Weibo komt de functie om ruimtelijke foto’s en video’s te maken ook naar de iPhone. Hoewel de leaker verwacht dat de functie pas volgend jaar of later komt in ‘een iPhone Ultra-model’, is er een kans dat dit al eerder gebeurt.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

In principe heeft de iPhone namelijk al alles aan boord om 3D-foto’s mogelijk te maken: meerdere camera’s, een LiDAR-scanner die diepte ziet, en een geavanceerde chip om alle data live te verwerken. Het is dus niet ondenkbaar dat we de functie al bij de iPhone 15 gaan zien. Wel zou het kunnen dat Apple nog een extra camera nodig heeft die wat verder van de rest afzit om de iPhone beter diepte te laten zien, net als bij de camera’s op de Apple Vision Pro. In dat geval moeten we nog even wachten.

iPhone 15 release

iPhone ruimtelijke video's

We hoeven niet lang te wachten om te zien of Apple dit jaar al ruimtelijke foto’s toevoegt aan de iPhone. Op dinsdag 12 september wordt namelijk al de iPhone 15 aangekondigd. Wil je op de hoogte blijven van het laatste iPhone 15-nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors