Terug naar Je iPhone maakt straks ruimtelijke foto’s (en dat lijkt bijna magie)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Je iPhone maakt straks ruimtelijke foto’s (en dat lijkt bijna magie)

Door Ward Edema5 september 2023 09:182 min. leestijd0

De iPhone krijgt de mogelijkheid om ruimtelijke foto’s en video’s te maken, en het resultaat lijkt zowat uit een Harry Potter-film te komen.

iPhone ruimtelijke foto's

Ruimtelijke foto’s en video’s

Wie goed heeft opgelet tijdens de presentatie van de Apple Vision Pro, is al bekend met het fenomeen van ruimtelijke foto’s en video’s. Apple’s headset heeft namelijk een speciale 3D-camera, waarmee je je omgeving met diepte vastlegt. Kijk je de beelden terug, dan verandert het perspectief als je je hoofd beweegt.

Dit doet dus een beetje denken aan de chocokikkerplaatjes van Harry Potter, waar je ook als het ware in kunt kijken. Zie hieronder de demonstratie van Apple tijdens de WWDC 2023:

iPhone ruimtelijke foto’s

Volgens een nieuw gerucht van een leaker op Weibo komt de functie om ruimtelijke foto’s en video’s te maken ook naar de iPhone. Hoewel de leaker verwacht dat de functie pas volgend jaar of later komt in ‘een iPhone Ultra-model’, is er een kans dat dit al eerder gebeurt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In principe heeft de iPhone namelijk al alles aan boord om 3D-foto’s mogelijk te maken: meerdere camera’s, een LiDAR-scanner die diepte ziet, en een geavanceerde chip om alle data live te verwerken. Het is dus niet ondenkbaar dat we de functie al bij de iPhone 15 gaan zien. Wel zou het kunnen dat Apple nog een extra camera nodig heeft die wat verder van de rest afzit om de iPhone beter diepte te laten zien, net als bij de camera’s op de Apple Vision Pro. In dat geval moeten we nog even wachten.

iPhone 15 release

iPhone ruimtelijke video's

We hoeven niet lang te wachten om te zien of Apple dit jaar al ruimtelijke foto’s toevoegt aan de iPhone. Op dinsdag 12 september wordt namelijk al de iPhone 15 aangekondigd. Wil je op de hoogte blijven van het laatste iPhone 15-nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

 

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar